Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö FF skyhög favorit till SM-guldet

Som om inte alla redan visste det: Malmö FF vinner fotbollsallsvenskan — om experterna får rätt. —  Det är stimulerande, men vi kan aldrig garantera något, säger tränaren Tom Prahl.

Annons
Det var trångt i salongerna när den svenska fotbollseliten gjorde ett kollektivt biobesök på gamla klassiska Palladium på gågatan mellan Stortorget och Gustav Adolfs Torg.
I hjärtat av Malmö.
I \"Blådårarnas\" stad.
Den filmen fick vi inte se.
Skånes dansteater håller numera till i lokalen där en Carola en gång sjöng Främling med sådan inlevelse att svenska folket fick något vått i ögat.
Men ska man tro den brokiga skara av tränare, styrelseproffs, journalister och den stadigt ökande skaran av näringsidkare som flockas kring fotbollen, går det just som en dans för Tom Prahls pågar framöver.
Malmö FF vinner allsvenskan igen.
Det var bara att trycka på en knapp och vips fanns det siffror på saken.
Av de 300 som dök upp på fotbollens upptaktsmöte trodde 52 procent på MFF.
De ansåg också...
...att IFK Göteborg blir den stora utmanaren. 29 procent tror på Blåvitt....att Assyriska (24 procent) och Gefle åker ur, de senare med dunder och brak (64 procent)....att Örebro vinner superettan. AIK, IFK Norrköping, Gais och Öster kämpar om andraplatsen....att utan AIK sjunker publiksnittet i allsvenskan. Med AIK höjer superettan sitt.
Inget nytt under solen där, alltså.
Det var som det alltid är när fotbollen samlas veckan innan premiären.
Det mesta är sagt.
Det mesta som sägs är upprepningar.
Klyschor som \"det ser bra ut\", \"hoppas vi slipper skador\" och i synnerhet bland superettans företrädare \"tunn trupp\" staplades på varandra.
När inhyrda utfrågartrojkan Chris Härenstam, Ola Andersson och Jens Fjellström inte trasslade in sig i långa haranger på taktiskt fikonspråk, bjöds dock en och annan poäng.
 Byter lag! svarade Mjällbys Sören Cratz på frågan hur han förnyar sig som tränare.
Varpå han förtydligade:
 En svensk spelare vill ha trygghet, veta sin position och vem som bestämmer. Det brukar bli bra så...
 Jag har spelare som inte ens suttit på Råsundas läktare. Jag hoppas att dom inte blir som Ferdinand på julafton. I så fall som han blir när han sätter sig på biet...sade Bodens Pär Millqvist om bortamatchen mot AIK.
 Känns skönt att bara fyra procent tippar oss som segrare. Och jag var en av dom, allt annat vore fel av mig, sade Hammarbys tränare Anders Linderoth.
 En spelare som vinner är en glad spelare och klagar inte på taktiken, sade Göteborgs Arne Erlandsen när långbollar kom på tal.
Coolast av alla: Tom Prahl.
Den gåtfullt kisande mannen spatserade omkring i sin klubbkostym och svarade tålmodigt på den eviga frågan, olika formulerad, men med en samma innebörd: Hur ska ni klara av förväntningarna?
 Det är stimulerande. Vi har lugn och ro, bra koncentration och rätt stor självsäkerhet.
Han kunde sagt en ruggigt stark trupp också. Men Prahl vore inte Prahl om inte fegade med en helgardering.
 Det finns ett antal lag som är bra och alltid är det något lag som sticker upp.

Mer läsning

Annons