Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö FF spelade Köpenhamn till final

Afonso Alves och Markus Rosenberg gjorde målen när Malmö FF vann över norska Rosenborg med 4—2 (1—0) i den sista gruppmatchen i Royal League.
Det betyder att FC Köpenhamn är i final mot IFK Göteborg.

Annons
På läktaren i Malmö stadion satt FC Köpenhamns svenske tränare Hasse Backe och såg MFF ta ledningen, 10, efter drygt tjugo minuter. Snyggt mål av Afonso Alves och fin passning till honom från anfallskollegan Markus Rosenberg.
 De är bra brassarna, nu när värmen kommer, sade Backe med tanke på sin egen brasse Alvaro Santos.
Malmö gjorde tre mål till och skickade FC Köpenhamn till final mot IFK Göteborg torsdagen den 26 maj.
 Ja, vi fick den hjälp vi behövde. Jag är inte helt överraskad. Vi är tre mästarlag i gruppen och alla kan slå alla. Malmö var bra. Det skall bli kul att spela finalen, sade Backe.
Danska FC Köpenhamn eller norska Rosenborg i finalen? Det var frågan när Malmö FF och Rosenborg möttes på torsdagskvällen.
Förutsättningarna: Rosenborg, med fyra poäng och 43 i målskillnad var piskat att vinna mot redan avsågade Malmö. FC Köpenhamn (sju poäng och 54) spelade klart när laget besegrade just Malmö med 21 i Parken för två veckor sedan.
Malmö dominerade före pausen.
Direkt efter den jagade Rosenborg jagade en snabb kvittering, och ett segermål för att få vara med i finalslaget om 3,4 miljoner svenska kronor, vilket vinnaren får.
Kvitteringen kom när Frode Johnsen slog in 11 när cirka 35 minuter återstod.
Afonso Alves är brasilianare och har det vackra spelet, "a jogo bonito", i kroppen. Det visade han när satte 21, och chippade bollen över målvakten med en elegant stöt. Passning igen från Markus Rosenberg.
Ledningen varade sex minuter, tills Frode Johsen slog in 22 när tjugo minuter återstod.
Men Markus Rosenberg släckte finalhoppet för norrmännen, när han satte 32. Och inhopparen Marcus Pode klackade in 42 på stopptid.
IFK Göteborg mot FC Köpenhamn alltså. Finallagen premiäråret i Royal League.
 Vi mötte blåvitt två gånger i gruppspelet och vann båda matcherna med 10, sade Backe.
Malmö gick inte hela vägen. Men allsvenskarna får trösta sig med kassatillskottet på 5,4 miljoner kronor på de tio matcherna. Plus erfarenheten som matcherna mot bra motstånd inneburit.

Mer läsning

Annons