Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö överlägset när Kalmars och Wastås nolla sprack

Malmö FF vann med 1—0 över Kalmar, som före måndagens match var allsvenskas enda obesegrade lag. Afonso Alves var spelaren som spräckte Petter Wastås omtalade nolla. Den höll under knappt 634 allsvenska minuter. —  Jag hade inte haft något emot att snacka ett tag till om den där, sade Kalmarmålvakten.

Annons
Men målet, det målet. Afonso Alves fullträff efter 36,55. Vackert, oberäkneligt och brasilianaren bäddade för sitt skott med två dragningar, förflyttning i sidled och sedan ...
... härlig bollträff från 15 meters håll.
Petter Wastå läste framfarten och sade så här:
 När han slog till bollen kändes det som att den skulle gå över eller utanför. Men bollen bara dök ner vid bortre. Det fanns inget att göra åt det målet. Afonso gjorde en väldigt bra prestation, sade han.
Det var inte första gången under de 90 minuterna på Malmö stadion som Afonso Alves gled omkring med bollen vid Kalmars straffområde och sökte skottlägen.
 Men då täckte vi skotten i försvaret.

Klar hemmadominans
Malmö dominerade totalt och föll inte i fällan att mata höga bollar in mot de långa, stabila försvararna i Kalmar.
 De försökte verkligen spela längs marken, komma runt. Även om det bara blev ett mål som var vi inte i närheten att komma åt dem, sade mittbacken Patrik Rosengren.
Kalmar hade ett skott som hotade Malmös målvakt Mattias Asper. Ett skott på mål.
Malmö hade nio, plus en stolpträff. Det var efter pausen som Markus Rosenberg knixade sig i läge och drog till bollen, som träffade stolpen så det hördes upp på läktarna.
Petter Wastå hade mycket att stå i.
 Jag hade väl lika många avslut mot mig den här matchen som jag haft under de tidigare fem. Egentligen skapade vi inte en enda ordentlig målchans, sade Wastå.
Malmö hade problem mot Kalmar i fjol, 00 och 01.
 Det var på tiden att vi slog dem, sade en lättad Tom Prahl.

Två bra halvlekar
MFF-tränaren var förstås nöjd:
 Det var första gången den här säsongen som vi fick ihop två bra halvlekar. Tidigare har vi bara varit bra i den första.
Malmö fick lite tryck mot sig precis efter Afonsos ledningsmål. Det ebbade ut och i takt med att Kalmar-spelarna bara fick jaga boll, tröt deras krafter och Petter Wastå höll förlusten nere med 34 fina räddningar, inte minst den på Daniel Anderssons tunga skott på slutet.
Malmös innermittfältare gjorde åter en insats i landslagsklass. Han var överallt. Outtröttlig, bollsäker.
Och i anfallet var Afonso och Markus Rosenberg giftiga.

Mer läsning

Annons