Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö på väg ur elitserien

Malmös elitseriestatus hänger nu på en mycket skör tråd. Efter förlusten borta mot Leksand med 4—2 är chansen att hänga kvar mest teoretisk.
Upp till Skellefteå, Leksand och Brynäs som ryckt i toppen skiljer fem poäng med tre omgångar kvar.

Annons
 Tyvärr har det sett ut så här hela säsongen. Killarna försöker, men lyckas inte, sade Malmös ordförande Percy Nilsson som i slutet av 1980-talet byggde upp laget som tog steget upp i högsta serien.
Malmö spelade med kniven på strupen i bortamatchen mot Leksand. Den elitseriestatus Malmö kvitterade ut den 14 mars 1990, och sedan haft i obruten svit, var allvarligt hotad före matchen, seger var ett måste.
Någon välspelad match blev det inte i Leksands Isstadion. Leksand började bäst och ledde tidigt med 10. Den ledningen tappade Leksand när hemmamålvakten Johan Hedberg gjorde en dundertavla på Mikael Wahlbergs lösa skott.

Hade ledningen
Malmö tog också ledningen och hade läge att öka den, utan att lyckas. Istället kvitterade Leksand och inför sista perioden var matchen helt öppen.
Leksand tog första chansen, laget började perioden i numerärt överläge och Mikael Karlberg gjorde 32. Resten av perioden var Malmös, skåningarna försökte och försökte. Hedberg i hemmamålet spelade upp sig efterhand och hade också den tur som behövs.
Med bara minuter kvar av matchen prickade Malmös Kim Staal stoplen bakom Hedberg. Innan dess hade Malmös Peter Andersson prickat ribban med ett mäktigt slagskott.
Malmö fick också chansen i spel fem mot fyra, plockade ut Pasi Nurminen och öste på framåt, utan att lyckas. Istället för kvittering kom Johan Witehall in från utvisningsbåset och avgjorde i öppen kassen. Ridå för Malmö, och elitseriestatusen är nu synnerligen allvarligt hotad. Minst sagt.

Percy ger inte upp
 Än är det inte helt kört, sade Malmös ordförande Percy Nilsson och försökte se ut som han menade det han sa.
 Men tyvärr för oss har det sett ut så här stora delar under säsongen, och förra också för den delen. Vi har inte rätta flytet, fortsatte han.
Serieledande Skellefteå var på besök i Nyköping. Hemma vann Skellefteå med 80, lika lätt blev det inte i Peab Arena. Tvärtom. Redan efter 18 sekunder tog Nyköping ledningen, den lyckades Skellefteå kvittera. Men när Trent Hunter gav Nyköping ledningen med 21 i spel fyra mot fem i början av andra hamnade Skellefteå i uppförsbacke. Den blev ännu brantare bara en minut senare när Nyköping gjorde 31.
Skellefteå kom tillbaka, men Nyköping svarade varje gång. Ledde både med 42 och kunde i slutet av matchen punktera genom mål av Patrik Bucko i spel fem mot fyra. Nyköping har nu tio poäng, bara tre färre än Skellefteå.

Lätt för Brynäs
Brynäs hade inga problem att ta andra raka segern i kvalserien och haka på i toppen. Oskarshamn besegrades hemma i Gavlerinken med klara 61. Brynäs dominerade matchen helt och passade också på att snygga till sin målskillnad.
Nästa omgång: MalmöSkellefteå, NyköpingBrynäs, OskarshamnLeksand.

Mer läsning

Annons