Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmöjakt för elitspel i nya arenan

Bara slutspurten av allsvenskan i ishockey återstår. Toppklubbarna som ska ta upp kampen med elitserielagen i kvalserien vill förstärka – och Malmö vill bli ett elitserielag tills nya arenan står färdig. – Men det måste vara rätt spelare om vi ska värva mer. Vi värvar inte bara för att värva, säger Malmös ordförande Percy Nilsson.

Annons
Knappt en vecka återstår innan transferfönstret spikas igen. De allsvenska toppklubbarna jagar förstärkningar, precis som lagen i elitserien. Men Malmö, som tidigare säsonger förstärkt rejält mot slutet av säsongerna, har värvat försiktigt. På fredagen presenterades forwarden Frank Banham och sedan tidigare var backen Cole Jarrett klar.
– Förra säsongen värvade vi Fjodor Fedorov och han fick alldeles för mycket publicitet, vilket gjorde att de andra spelarna tappade geisten. Ishockey är ett lagspel och det gäller att få kuggarna att passa, säger Percy Nilsson.
Malmöbasen sticker dock inte under stol med att Malmö vill förstärka.
– En back, en center och en forward skulle jag vilja ha. Och vi har pengar till det även om vi gjort av med mycket pengar i början av säsongen. Om inte annat får vi väl stuva om i budgeten.
Malmö har sin nya arena klar till hösten och där vill Nilsson absolut att det ska spelas ishockey i högsta serien.
– För arenan är det inte livsviktigt, men framtiden skulle se ljusare ut med Malmö i elitserien, säger han.
Leksand gjorde i veckan klart med NHL-meriterade Michal Grosak. Sportchefen Mikael Lundström vill se ytterligare förstärkningar av laget, och det har spekulerats vilt i diverse namn med stjärnstatus.
– Vi har väl dukat för spekulationer när vi värvade Ed Belfour. En spelare till skulle vi gärna vilja ha, och då är det främst en back vi är ute efter. Men tyvärr så är marknaden väldigt tunn, säger han.
– Samtidigt känns det som vi har ett bra utgångsläge ändå. Vi har kunnat träna bra hela säsongen och jag tror vi står oss ganska bra mot de andra lagen i kvalserien. Jag har sett många matcher i elitserien och det är lite svingande kvalitet på de matcherna också. Vi har i alla fall spelat bättre mot lag som inte bara försvarar sig med fem spelare, säger Lundström.
Av toppklubbarna i allsvenskan är Rögle det lag som hittills inte värvat efter nyår. Sportchefen Roger Hansson är inte ute efter kortsiktiga lösningar.
– Hittar vi en intressant spelare vill vi kunna behålla honom nästa säsong också, vi bygger långsiktigt, säger Hansson.
Skadeproblem på backsidan, bland annat på Kenny Jönsson, kan dock innebära att Rögle behöver en back.

Mer läsning

Annons