Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många målskyttar bakom Detroits framgångar

Av svensklaget Detroits tolv forwards är det bara en, Daniel Cleary, som inte gjort mål hittills. Det är just den breda målproduktionen som ligger bakom Red Wings starka start i NHL, spekulerar Detroit Free Press.

Annons
Detroit har bara förlorat fyra av sina 19 matcher sedan NHL-starten. Ett bra facit som gör att de leder Western Conference på 31 poäng.
Johan Franzén, som gjorde det avgörande målet för Red Wings mot Los Angeles förra veckan, har hittills gjort fyra mål. Hans kedja gjorde även mål i matchen därpå mot Minnesota.
Och Kris Drapers kedja, som är den svagaste målmässigt, ordnade ett mål mot Los angeles.
 Jag skulle definitivt säga att den balanserade insatsen från alla är den största nyckeln till vår succé, säger Detroits bäste målskytt hittills, Brendan Shanahan, till Detroit Free Press.
Med sina tio mål ligger han på fjortonde plats i målligan.
Daniel Cleary väntar visserligen fortfarande på att sitt första mål, men han har å andra sidan presterat sex assist.
 Det är bra. Man vill inte att det bara ska vara (Pavel) Datsiuk eller (Robert) Langs kedja, man vill att det ska vara mål från alla tre, säger tränaren Mike Babcock.
Men det är inte bara de offensiva spelarna som levererar mål. Svenske backen Nicklas Lidström är åttonde bäste målskytt i laget, och hans försvarskollega Mathieu Schneider är sjua.
Och Babcock har mycket gott att säga om Lidström.
 Han är bortom att bara ha talang, och dessutom jobbar han hårt. Jag har alltid vetat att han är en bra spelare, men jag insåg inte att han var så bra stillastående vid den offensiva blåa linjen som han är, säger han till Detroit Free Press.
Lidström, har numera sällskap av sex svenskar i Detroit, varav alla utom långtidsskadade Niklas Kronwall gjort sig gällande i målprotokollet. Hen Zetterberg är näst bäst i laget med 20 poäng, 8 mål och 12 assist, Tomas Holmström har gjort 17, varav 8 mål, medan Lidström gjort ett mål och assisterat vid 12 av sina 13 poäng. Mikael Samuelsson har gjort 12 poäng (varav sju mål), Johan Franzén fyra (alla mål) och Andreas Lilja tre (alla assist).

Mer läsning

Annons