Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mångsysslaren Parnevik glömde golfbagen hemma

Jesper Parnevik är inte längre Sveriges bäste golfspelare. Men ytterligare några år har golfen första prioritet.
Redan nu kan han titulera sig läkemedelstillverkare, golfmodemarknadsförare samt golfbanearkitekt.
—  Men jag ligger lågt med golfbanorna just nu. Jag vill satsa på golfen ett tag till och blir man för splittrad blir det svårt, säger han.

Annons
Splittrad var han redan i söndags när han kom till Augusta, för veckans spel i US Masters, och upptäckte att han hade glömt golfbagen hemma i Florida.
 Jag har gjort något historiskt, säger han och berättar sedan historien om bagen och hur Tiger Woods fick ta med sig klubborna till Augusta.
 Det var så mycket när vi skulle åka iväg. Alla barnen, barnflickorna och allting. Så på något sätt glömde jag bagen. Det har aldrig hänt förut. Jag upptäckte det när jag kom hit och skulle ut och spela ett träningsvarv. Klubborna skulle ha kommit hit tidigare, men det var strul med flera plan, så till slut ringde jag Tiger. Han skrattade en halvtimme och lovade sen att hämta klubborna hemma i mitt garage.
 Men han får inget betalt för tjänsten. Jag har många tjänster att kräva för den stora jag gjorde honom, säger Parnevik och menar förstås presentationen av Parneviks barnflicka Elin, som numera heter Woods i efternamn.

Ingen ålderskris
För några veckor sedan fyllde Parnevik 40 år.
 Det var roliga veckor då alla vänner kom över från Sverige. Och det är klart skönare att fylla 40 än 30. Jag hade mer kris vid 30. Det var en större sak, vid en tid då man skulle skaffa barn och gifta sig och så. Vid 40 har man större koll på läget och bryr sig inte så mycket.
Jesper Parnevik hoppas ha försörjningen av sin stora familj frun Mia och de fyra barnen avklarad även då den aktiva karriären är slut. Han var med och drog igång Johan Lindebergs satsning på golfkläder, en satsning som nu gett mycket bra resultat.
 Det börjar bli bra rush både i USA och i Europa och jag är mer involverad där nu än tidigare när det gäller marknadsföringen. Bland annat visar jag upp kläderna på klubbarna som ligger runt om tävlingsplatserna.
 Det är jättekul. Vi har ändrat golfvärlden totalt, när man tänker på hur folk klär sig nu för tiden. Nu kör ju alla märken med mer färger på kläderna, säger han, för dagen klädd i orange byxa och en ljusblå tröja.

Brus lindrar
Sedan flera år är han också med och driver ett företag som tillverkar vitaminer. Det företaget har nu breddat sin verksamhet till att också tillverka mediciner allt i brustablettform.
 Här i USA är man inne på det här med mediciner. Tabletter kan ge magbesvär och då kan det lindra om man gör om medicinerna till brustabletter. Bland annat har vi en medicin för benskörhet.
I höst mångsysslare Parnevik inviga en golfbana i Kina, som han varit med och ritat.
 Men projektet på Bahamas ligger lite på is. Jag vill satsa på golfen i stället.
I veckan handlar det om majorn US Masters.

Mer läsning

Annons