Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstart för Woods i PGA-mästerskapen

Tiger Woods siktar på att vinna sin tredje major-titel i år.
Men efter 75 slag, fem över par första dagen, är han långt efter täten i PGA-mästerskapen.
—  På varje hål var det något som jag gjorde fel. Det var frustrerande, sade Woods.

Annons
Baltusrol Golf Clubs extremt långa monsterbana i Springfield, New Jersey, ställde till det för världsettan som startade på tionde hålet med en boogie. Det blev ytterligare tre bogeys innan Woods tvingades till en dubbelbogey på det sjunde. Amerikanens enda birdie kom på åttan och totalt blev det alltså fem över par.
Främst var det puttarna som inte fungerade.
 Det blev många korta puttar som hängde på hålkanten. Hade jag bara puttat normalt så hade det blivit ett över par och det är inte så dåligt, sade Woods som nu riskerar att missa kvalgränsen och för första gången som proffs inte få spela alla fyra dagarna på en majortävling.
 Jag är fortfarande kvar i tävlingen och det är en lång väg kvar, sade Woods som förra året också inledde med 75 slag på PGA-mästerskapen men spelade upp sig till en 24:e plats.
Av de sex svenskarna gick Fredrik Jacobson runt på 72 slag. Efter en birdie på andra hålet blev det fyra bogeys innan ännu en birdie på det långa 17:e räddade två över par för dagen.
Richard S Johnson och Niclas Fasth behövde båda 73 slag. Johnson fick ingen drömstart, två bogeys och en dubbelbogey på de åtta första hålen följdes dock av en birdie och nio raka par-hål.

Mer läsning

Annons