Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marion Jones tävlar igen — men inte på DN-galan

Annons
Dopningsmisstänkta sprinterparet Marion Jones och Tim Montgomery ska tävla vid en friidrottsgala på den karibiska ön Martinique på lördag. Jones, flerfaldig OS-mästarinna, gjorde nyligen årsdebut i ett 400-meterslopp, men var då nästan fem sekunder från sitt personbästa.
 De behöver båda individuella lopp under den här tiden på säsongen, säger tränaren Charles Wells till nyhetsbyrån Reuters.
Jones och Montgomery har också planer på att springa i Europa i maj och juni, galor i Paris och Milano finns på programmet. Men den svenska DN-galan portar både Jones och Montgomery så länge de finns någon misstanke om dopning.
 Så länge det inte är färdigutrett, är det inte aktuellt att hon kommer. Vi har ingen kontakt med henne, säger DN-galans tävlingsdirektör Rajne Söderberg till Expressen.
Söderberg har samma inställning till Montgomery, som innehar världsrekordet på 100 meter.
Både Montgomery och Jones är involverade i härvan kring dopningslaboratoriet Balco. Grundaren Victor Conte har sagt att han personlig var med om att dopa Jones. Sambo Montgomery har anklagats för dopning av USADA, den amerikanska antidopningsbyrån. Men varken Jones eller Montgomery har lämnat något positivt dopningsprov.

Mer läsning

Annons