Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Masken" tar över Leksand

/

Efter en poäng på tio matcher fick Pirro Alexandersson sparken som tränare för Leksand. I väntan på ny huvudtränare tar sportchefen Anders \"Masken\" Carlsson steget från kontoret till båset och tar över huvudansvaret för laget. –  Inget roligt beslut att ta. Men vi kom till en punkt där vi var tvungna att göra något, sade Leksands VD Jonas Bergqvist.

Annons
Leksands start i elitserien har varit ett bottennapp. Det var tvärtemot vad många trodde efter en stark försäsong.
 Vi var kanske inte förberedda på hur tufft det är att vara nykomling i elitserien. Vi hade också ett svårt schema med fyra av de fem första matcherna borta. Redan efter tre matcher var snacket igång om att vi var tvungna att vinna, sade Alexandersson timmarna efter att han fått sparken.
 Kanske hade det varit bättre att bygga på sikt förra säsongen. Men nya arenan var klar och laget skulle upp i elitserien. När det var klart skulle ett nytt lag spelas ihop. Det är svårt, fortsatte han.
Vad han själv ska göra vet han inte. Inom en vecka ska han träffa Leksands ledning för att prata framtid.
 Vem vet vad som dyker upp. Jag har fortfarande känslor för klubben men måste också tänka på mitt yrke, kommenterar han.
Alexandersson är inte ensam om att ha fått sparken från Leksand de senaste säsongerna. Han ersatte själv Jarmo Tolvanen som fick gå 2003. Två år tidigare fick Tommy Sandlin beskedet att han inte längre fick fortsätta sitt jobb.
 Tyvärr är det ofta tränaren som får ta skiten när det går dåligt, sade Leksands lagkapten Nicklas Persson efter tisdagens träning. Vi spelare har haft förtroende för Pirro hela tiden, kravet att byta honom kommer inte från oss.
På Leksands kansli var stämningen dämpad under tisdagens förmiddag. Vd:n Jonas Bergqvist försökte se framtiden så ljust som möjligt.
 Det är på grund av att vi varit i sportslig lågkonjunktur och inte nått de resultat vi önskat som tränarna har fått gå, sade Bergqvist.
 Vi måste bygga på längre sikt. Men samtidigt är det bättre att vara i elitserien och spela sig kvar än att som förra året vara i allsvenskan och försöka spela sig upp. Vi måste lära av våra misstag men också se på det som är bra och bygga vidare på det. Vi har råd att förstärka laget med ett rimligt antal spelare och har intensifierat letandet senaste tiden, fortsatte han.
Nils-Erik Johansson som är ordförande i Leksands IF sade att det inte kommer att bli några mer förändringar i organisationen.
 Både Jonas och \"Masken\" har vårt fulla förtroende.
Innan Leksand hittar ny huvudtränare blir Anders \"Masken\" Carlsson ansvarig för laget på isen. Redan efter tisdagens träning hade han individuella samtal med samtliga spelare i laget.
 Nästa steg blir att jag ska prata ihop mig med Per-Erik Eklund och Christer Olsson. Just nu kan jag inte säga så mycket mer, sade Carlsson.
Första matchen för Leksand med ny tränare i båset är mot Södertälje på bortaplan på torsdag.

Mer läsning

Annons