Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mästerlig hockey av rutinerade lirare

SM-semifinalerna spelas för fullt i ishockey.
Men redan nu har de svenska mästarna korats.

Annons
Både Sundsvall Hockey och Timrå IK fanns representerade när slutspelet i veteran-SM i ishockey gick i helgen av stapeln i Örebro. Inget av lagen kunde dock vara med i striden om medaljer.
Guldet hamnade istället i Gävle, sedan Brynäs besegrat arrangören Örebro i finalen med 6 2.
Efter att ha vunnit sin grupp tack vare segrar mot Huddinge och Avesta och 3 3 mot HV71 tog sig Timrå Oldtimers till kvartsfinal. Men där tog det också stopp, motståndaren HV71 var denna gång för starka för timråiterna. Efter ännu en jämn match krävdes straffar för att skilja lagen åt.
Sedan Timrå tagit ledningen med 1 0 kvitterade jönköpingslaget och ställningen var 1 1 efter ordinare matchtid. HV71 var sedan det effektivare laget i straffläggningen och var efter 1 2 också det lag som tog sig vidare till semifinal.
Sundsvall Hockey hade för första gången ett lag med i SM-slutspelet. Dock fick man nöja sig med gruppspel.
Efter förluster mot Örebro och AIK och en avslutande seger mot Kristinehamn i gruppspelet slutade man nia. Det innebar att man precis missade kvartsfinal.
Trots det är man i Sundsvall nöjda med insatsen.
Jag tycker att det ändå gick ganska bra. Eftersom det var första gången vi var med så var det främst ett tillfälle för oss att se och lära, säger Sundsvalls ledare Christer Loo.
Emma Holmberg

Mer läsning

Annons