Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matfors hoppas på fler tjejlag i Lilla VM

—Glöm inte bort oss tjejer!
Den uppmaningen riktar Matfors IF, vars jobb med ungdomsturneringen Lilla VM är i full gång. Och ett av de stora målen inför årets cup är att öka deltagarantalet på flicksidan.

Annons
Årets Lilla VM spelas 13 juli och som vanligt samarbetar Matfors IF med sina närmaste grannar, vilket betyder spel inte bara på Thulevallen.
I år blir det matcher på tre planer i själva Matfors. Det är Thulevallens A-plan, den gamla extraplanen som gränsar mot Ängoms bostadsområde, och så den nya ungdomsplanen på andra sidan vägen: "lilla Wembley". Men inte nog med det, säger MIF-ordföranden Kenneth Olofsson, och börjar rabbla övriga spelplaner:
Sörforsvallen, Stöde IP, Nedansjöplan och Wiiforsplan. Och så försöker vi som vanligt satsa på att komprimera schemat, så att de olika lagen slipper vänta alltför länge mellan matcherna.
Medan Mittnorden Cup i Timrå profilerat sig som en mellannorrländsk motsvarighet till jättarna Aros-cupen i Västerås, Piteå Summer Games i Piteå och Gothia Cup i Göteborg har Matfors jobbat hårt på den lokala marknaden.
Men i fjol var det internationell premiär med lag från såväl Polen som Norge och Finland.
Vi satsar inte en massa resurser på att locka storfrämmande hit, men tar förstås gärna emot de lag som vill komma, säger förre storspelaren Lars "Laban" Andersson, cupgeneral coh ungdomsansvarig i Matfors IF.
Fortsätter sedan:
Det viktigaste är att vi kan fortsätta hålla hög kvalitet på planerna, på kringarrangemangen och boendet. Vi bjuder exempelvis på gratis boende och det kan ju vara en kul grej även för lagen från Medelpad, att skaffa erfarenhet och cupkänsla på hemmaplan, säger förre storspelaren Lars "Laban" Andersson, cupgeneral och ungdomsansvarig i Matfors IF.

Mer läsning

Annons