Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matfors meste profil

En gammal tränare lockade honom från stan till Matfors för 14 år sedan. Och där har han stannat sedan dess. — Nu har IFK-ränderna gått ur, säger Glenn Wallsten och flinar.

Annons
Han är IFK Sundsvallsspelare i grunden. Men då IFK gick upp i dåvarande division I i början av 90-talet fick han inte plats i laget. Så när hans tidigare tränare Jan-Åke \"Pyret\" Eriksson flaggade för Matfors IF så tog han klivet från \"stan\" till brukssamhället två mil utanför.
Där har han blivit med såväl hus som barn under årens lopp.
Dessutom är Glenn Wallsten engagerad i Matfors IF:s styrelse, A-sektionen och i plankommittén.
Och så är han ju spelare också förstås.
Men nu är det förmodligen sista säsongen som jag spelar eftersom vi ska få ett barn till i sommar, säger han.
Glenn Wallsten är med sina 36 år den äldsta och även den som spelat längst i laget. Nu blir det femtonde säsongen i Matfors.
Han skrattar när han tänker på det.
När vissa lagkamrater föddes så var jag på Halmstadläger...
Men gemenskapen är det inget fel på och han säger att han inte tagit på sig någon papparoll eller så. De har kul tillsammans och han gillar att spela fotboll helt enkelt.
Det enda som märks i att jag börjar bli äldre är att det tar lite längre tid att komma igång på vintern. Och man får lite fler småskavanker.

Dags för trean igen
Under åren som gått har Glenn spelat i så väl tvåan som trean och fyran. Efter två säsonger i fyran är det nu dags för Matfors att spela i division III igen.
Vi kommer ju från fyran, men på papperet har vi ett bra lag och borde kunna ligga på övre halvan. Vi vill absolut inte åka ur. På förhand känns Kubikenborg som det bästa laget och Umeålagen har jag ingen koll på.
Glenn har under de här åren haft flera tränare. Och naturligtvis också olika spelarfilosofier att anpassa sig efter.
Det började med Pyret som ville att vi skulle spela väldigt enkelt. Det blev också vägvinnande, vi hade stora framgångar då, bland annat vann vi trean 1992 och kom trea som bäst i tvåan.
Därefter har Glenn Wallsten hunnit med Åke Andersson, Kenneth Olofsson, Kjell \"Pisa\" Andersson, Anders Skoog, Laban Andersson och de sista åren Tobias Sjölund.
Pisa, Laban och Tobbe har en spelande filosofi där man ska försöka rulla mer boll, säger Glenn.
Hur de än har spelat så har Glenn trivts. Han har varit både ytterback och central mittfältare och är nöjd med sina lagkamrater som kommit och gått. Han beskriver föreningen som mysig och gemytlig.
Fotbollslivet är givande och något slut på det vill han helst inte tänka på.
Ibland undrar jag vad jag ska göra när jag slutat med fotbollen. Det är ändå något speciellt med allt runt omkring träningarna och matcherna, säger Glenn.
Men dit är det i alla fall minst en säsong och det behöver han inte tänka på nu. Nu väntar seriepremiär borta mot Holmsund på lördag. Glenn säger att formen är på väg uppåt.
Vi har haft lite skador och sjukdomar så det fattas lite tempo ännu. Men formmässigt går vi åt rätt håll, säger Glenn Wallsten.

Fakta
Glenn rankar Matfors främsta:
Målvakt: Erik Pettersson
Försvar: Magnus \"Fimpen\" Svensson
Mittfältare: Lars \"Laban\" Andersson
Forward: Henrik \"Henna\" Persson
Tränare: Jan-Åke \"Pyret\" Eriksson

Mer läsning

Annons