Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathias Svensson avgjorde för Elfsborg

Vilken inramning när Elfsborg tog emot Kalmar och publiken fick välkomna de tre nyförvärven Anders, Mathias och Håkan Svensson. En fantastisk stämning, en underbar sommarkväll och en fullsatt Borås Arena.
Mathias Svensson blev dessutom matchhjälte när han gjorde matchens enda mål och Elfsborg kunde vinna med 1—0.

Annons
Kalmar hade alls ingen lust att låta de omskrivna nyförvärven briljera och stoppade effektivt Elfsborgs försök att trilla boll. Första halvlek blev i stället en lite smågrinig kamp och särskilt underhållande var det inte. Smålänningarna drog ned på tempot och spelade tufft. Hemmalaget gick i fällan och drog på sig fyra varningar genom efterslängar och domargnäll.
I 14:e minuten vädrade dock publiken morgonluft när Elfsborg fick en något billig frispark strax utanför straffområdet. Anders Svensson-läge alltså.
Frisparken gick genom muren men var alldeles för lös för att vålla några problem för Petter Wastå i Kalmars mål.
I slutminuten av halvleken fick Elfsborg en ny frispark från nästan samma läge. När alla väntade på Anders Svensson klippte Daniel Alexandersson till. Bollen tog klockrent i stolpen och ut till backen Tobias Carlsson som totalmissade undanrensningen. Bollen gick rakt upp i luften och först och högst var Mathias Svensson som nickade in 10 och det stora jublet bröt ut bland de 17 070 på arenan.
I andra halvlek försökte Kalmar flytta upp spelet för att åstadkomma en kvittering. Och i 67:e minuten fick Dedé Anderson ett jätteläge när Mikael Blomberg hittade brassen med ett inspel framför mål. Dedé sköt direkt men Håkan Svensson svarade för en makalös enhandsräddning när han mer eller mindre vände i luften i sin sidledsförflyttning och styrde undan bollen.
Sedan kontrollerade Elfsborg tämligen enkelt resten av matchen och höll undan till seger med 10.

Mer läsning

Annons