Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattsson slutar som förbundskapten

Annons
Peter Mattsson, golfens förbundskapten, har fått anställning på det brittiska golfförbundet som "Director of Coaching" med början i september/oktober i år.
Mattsson får ansvar för att bygga upp det engelska golfförbundets hela coachingverksamhet och bland annat arbeta med att underlätta spelarnas övergång från amatör till professionell.
 Det känns verkligen spännande. Att de ens tänker på att anställa en svensk är naturligtvis en stor sensation och säger förhoppningsvis något om att de är beredda på vissa förändringar i sitt sätt att arbeta. Samtidigt har jag stor respekt för den tradition och historia som finns i engelsk golf och jag kommer att ta mig an uppgiften med stor ödmjukhet, säger Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Peter Mattsson har varit engagerad i Svenska Golfförbundets landslagsverksamhet sedan 1996, först med pojk- och amatörlandslagen och sedan den 1 november 1998 som huvudansvarig förbundskapten. Den största framgången under dessa år var då Sveriges damlandslag för första gången vann VM guld i Puerto Rico 2004.

Mer läsning

Annons