Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Max von Schlebrügge stannar i Hammarby

Onsdagen var sista dag för övergångar inom fotbollen.
I allsvenskan var den största nyheten att Max von Schlebrügge var på väg från Hammarby till Porto.
Men i sista stund drogs sig den portugisiska storklubben ur affären.

Annons
Under tisdagskvällen gick Hammarby ut med uppgifter om att klubben "fört långtgående diskussioner med företrädare för portugisiska storklubben FC Porto angående en försäljning av Max von Schlebrügge". Flera olika uppgifter talade om en övergångssumma omkring 1 miljon euro (9,3 miljoner kronor).
Max von Schlebrügge själv hade åkt till Portugal för att skriva under och göra pojkdrömmen till verklighet.
Men bara några timmar innan övergångsfönstret stängde meddelade Hammarby att den landslagsmeriterade 28-åringen stannar i Stockholm. Porto valde i stället att skriva kontrakt med slovaken Marek Cech som ersättare för Nuno Valente, som gått till Everton.

Saglik till Göteborg
En svensk mittbacksaffär blev ändå klar under onsdagen. IFK Göteborg har, precis som Hammarby, haft stor omsättning på mittbackar under säsongen. Fredrik Risp försvann till Turkiet och Karl Svenssons knäskada gör att han är ur spel i ytterligare en månad. Blåvitt lånar därför Frölundas skandalstämplade mittback Erkan Saglik. Saglik blev i augusti avstängd i fyra matcher för att ha kört dobbarna i ansiktet på Örebros Magnus Samuelsson. Saglik är avstängd till och med den 4 september för den förseelsen, men kan spela i IFK:s nästa match i Sundsvall den 12 september.
 En stark och snabb mittback med bra tillslag. Han har en tendens att bli lite för het ibland, men det är förhoppningsvis en mognadsfråga, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Mats Persson om det 20-åriga nyförvärvet.
IFK släpper samtidigt mittfältaren Sebastian Johansson till turkiska Malatyaspor.

Nigerian till MFF
Även Malmö förstärker laget inför allsvenskans fem avslutande omgångar. På onsdagen blev det klart att klubben skriver kontrakt med 19-årige anfallaren Edvard Ofere.
 Han såg mycket lovande ut. Honom skulle jag tänka mig att kasta in när som helst, säger MFF-tränaren Tom Prahl till Sydsvenskan om den snabbe, långe och nickskicklige nigerianen.
Assyriskas anfallare Darko Lukanovic går till Antwerpen i den belgiska andradivisionen. Lukanovics kontrakt går ut efter säsongen och eftersom han inte varit ordinarie i laget valde Assyriska att sälja honom på onsdagen.

Mer läsning

Annons