Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn för Fagervikskanotister på SM

Det blev flera framgångar och mer än en medalj för medlemmarna i Fagerviks Kanotklubb under SM. "Har man en stor bredd når man också framgång", säger tränaren Jessica Rosdahl.

Annons

Duon Evelina Höglund och Johanna Kühne kammade hem ett silver tillsammans.

Förra veckan avgjordes sprint–SM i kanot i Hofors. På plats fanns fler aktiva från Fagerviks Kanotklubb och de lyckades ro hem mer än en medalj. Det var i besättningarna som de lyckades bäst. Simon Nordlöf, som också är tränare i klubben, tog den enda individuella medaljen för klubben. Han lyckades knipa ett SM-guld på distansen 500 meter i klassen H35.

– Det är jättekul, och ungdomarna är väldigt nöjda. Det är ett bevis på att man är på rätt väg, säger Jessica Rosdahl.

Det var i besättningarna klubben tog flest medaljer, tre silver och ett brons. Duon Evelina Höglund och Johanna Kühne fick silver i D21 på K2 1000 meter och i D22 på K2 5000 meter.

– Det är ett fantastiskt bra resultat med tanke på att Johanna fortfarande är junior och Evelina körde sitt första år som seniordam, säger hon.

Men det tog inte stopp där. Johanna Kühne paddlade till sig ett SM-silver på distansen K2 500 meter i D18 klassen tillsammans med sin yngre syster Vendela som i vanliga fall paddlar i D16. Syskonen fick mycket uppmärksamhet för sin goda teknik, vilket är något som kanotklubben lägger mycket tid på.

– Vi lägger stor vikt på att träna teknik med våra aktiva. På träningarna är vi alltid med ute på vattnet för att kunna instruera och korrigera. Det blir annat att visa det praktiskt än att vara uppe på land. Det är också något som ger effekt, tekniken är något som vi tränar från första början med de allra yngsta, säger Jessica Rosdahl.

Tvillingparet Linnéa och Viola Falk debuterade i SM och kammade hem en bronsmedalj tillsammans.

Tvillingparet Linnéa och Viola Falk debuterade i SM och kammade hem en bronsmedalj i K2 200 meter i klassen D14. Klubben rodde alltså hem en individuell medalj och fyra medaljer i besättning. Det är inte första gången som de lyckas så bra i besättningarna.

– Vi tränar mycket besättningar och många olika, det är något som vi har igen. Tjejerna har också tränat mycket tillsammans, det kan vara bidragande till att det gått så bra för oss, säger Jessica Rosdahl.

Mer läsning

Annons