Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meland klar för Selånger

Selånger Bandy fortsätter att värva med siktet inställt mot högsta serien. Klubben har gjort klart med 28-årige mittfältaren Tobias Meland, som har ett förflutet i fyra olika allsvenska klubbar.

Annons
Alla som kan något om bandy håller säkert med om att det här är en jäkligt bra värvning, menar en mycket nöjd Stefan Thors, sportchef i Selånger.
Under den gångna vintern gjorde Selånger ett tappert försök, men hade helt enkelt inte tillräckligt bra lag för att ta sig hela vägen upp i Allsvenskan. Till nästa säsong är målsättningen stenklar SSK ska bara upp!
Efter värvningen av Meland, redan klara Erik Sundin (tillbaka från Falun) och med Henrik Leyonberg nästan i hamn (senast i Sirius) känns det som att vi skapat rätt förutsättningar för att kunna gå hela vägen, säger också Stefan Thors.
Det hör inte till vanligheterna att en klubb som satsar mot eliten värvar en division II-spelare. Men det är precis vad SSK gjort i fallet Tobias Meland. Under den gångna säsongen var han nämligen skyttekung i Härnösands AIK och skottade in 25 mål på 15 matcher.
Man kan verkligen kalla det för ett mellanår. Jag var väldigt less på bandy efter säsongerna i Sirius och funderade ett tag på att lägga av helt. Men jag kände HAIK-tränaren Jörgen Edström och beslöt mig till slut för att flytta till Härnösand och spela en vinter där mest för att det är roligt.
Meland fortsätter:
Det låter kanske konstigt, men jag tycker att den senaste vintern fört mig framåt som bandyspelare. Framför allt då offensivt. Tidigare har jag ju aldrig varit någon målskytt, men å andra sidan inte heller i min spelfördelarroll på mitten fått chansen att visa eventuella målskytteanlag.
Suget efter bandy på högre nivå igen fick Tobias att söka sig till hårdsatsande Selånger.
Jag var med på internmatchen i slutet av februari och där fungerade det väldigt bra mellan mig och Erik Sundin. Vi har pratat med varandra en del efter det och jag tror inte det blivit Selånger om inte Erik också valt den klubben.
Selånger börjar sin barmarksträning på tisdag och ny fystränare blir Joakim Svedberg, närmast från Sundsvall Hockey.
Efter Tobias Melands påskrift finns nu elva utespelare plus två målvakter under kontrakt. Jag vill ha en forward och back till utifrån och sedan fylla på med ytterligare påskrifter från fjolårets trupp. Vi bör ha 1618 utespelare innan det hela är klart, avslutar Stefan Thors.
Edsbyns Christian Mickelsson (har spelat i SSK) kan eventuellt bli aktuell igen om svenska mästarlaget väljer att låna ut honom.

Faktaruta, Tobias Meland

Namn: Tobias Meland.
Ålder: 28 år.
Plats i laget: mittfältare.
Tidigare klubbar: Västanfors, Edsbyn, Falun, Katrineholm, Sirius och Härnösands AIK (20042005).
Aktuell som: nyförvärv i Selånger Bandy.

Mer läsning

Annons