Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MFF föll i Champions League-kvalet

Det ville sig inte för Malmö FF i returmötet med Thun. Schweizarna vann med 3—0 på hemmaplan och är klara för spel i Champions League.

Annons
Thun överraskade direkt med ett offensivt, piggt spel och det blev utdelning när Tiago Bernardini nickade in 10 efter 25 minuter på Stade de Suisse.
En kanonstart för schweizarna, som dessutom hade segern i Malmö med ett mål som råg i ryggen. Men ingen vidare insats av Malmö, som totalt missade markeringen på Bernardini. Han siktade och placerade bollen utom räckhåll för Mattias Asper.
Något defensiv försiktighet visade inte Thun som fick till fem hörnor mot bara en för Malmö under den första gastkramande halvtimmen.
Drygt 31 000 schweizare jublade åt sitt lag.
MFF-klacken, den himmelsblå om cirka 500 tillresta, kämpade på så gott det gick.

Ville sig inte
Spelarna också, men ingenting ville lyckas. Thun backade kvickt hem och stängde vägar när MFF kom i närheten av anfallsområdet.
Missad markering alltså när Thun tog ledningen.
Men det blev en ännu värre groda när schweizarna satte 20 (Mauro Lustrinelli) fem minuter före pausen.
Joseph Elanga slog en passning snett inåt planen till Jon-Inge Höiland, som inte hade en chans att nå bollen. Lustrinelli högg och rullade in målet som säkrade Thuns sensationella avancemang till gruppspelet i Champions League.
Där rök 33 miljoner all världens väg för MFF. Som nu får kvalspela till Ueafcupen i stället
I Malmö var det Mattias Asper som gjorde misstaget som ledde till Thuns uddamålsseger efter en målchans ett mål.
I Bern kom försvarsmissen som ledde till första målet. Och så Elangas felpassning (han gör sällan sådana misstag), som blev en tung, tung ryggsäck inför den andra halvleken.

Lätta ben
Men Thun fortsatte på lätta ben. MFF hade ett läge att få in ett förlösande mål, men Afonso fick inte med sig djupledspassningen och kontroll på bollen.
För att gå vidare behövdes tre fullträffar. Det var en övermäktig uppgift.
Malmö gjorde en minst sagt blek insats.
Thun satte 30 när det återstod 25 minuter. Mauro Lustrinelli vann enkelt bollen från Hasse Mattisson på högerbacken. Och sköt ett lobbskott från 35 meter. Bollen gick högt över Mattias Asper och dök in vid bortre målhörnet.
Anders Andersson, som byttes in strax före Thuns tredje mål, hade ett skott i stolpen.
Men närmare än så kom inte MFF, som inte lyckades få hål på schweizarna i någon av matcherna.

Mer läsning

Annons