Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MFF och Hasse Borg fick rätt i skattemål

Malmö FF och nuvarande sportchefen Hasse Borg fick rätt på alla väsentliga punkter när domen i skattemålet föll i länsrätten på torsdagen. Tvisten med skattemyndigheten gällde royaltyinkomster samt Borgs konsultarbete för föreningen.

Annons
MFF tog fram till början av år 2001 ut så kallade royalties från det egna bolaget MFF Service AB utan att skatta för dem. Konstruktionen var allmänt vedertagen, att idrottsföreningar drev en del av verksamheten i ett servicebolag.
Skattemyndigheten upptaxerade föreningen och ville att MFF skulle betala cirka 6,6 miljoner kronor och MFF Service AB 1 miljon kronor i arbetsgivareavgifter och moms. Alltså sammanlagt 7,6 miljoner kronor.
Föreningen accepterade att betala cirka 5,7 miljoner kronor, men överklagade resten av upptaxeringen och fick rätt.
\"Länsrätten har lyssnat på Malmö FF och delar klubbens uppfattning på alla väsentliga punkter. Det är en klar och välskriven dom\", säger advokat Sven-Åke Bergkvist till föreningens hemsida.
Hasse Borg fick krav på sig om 1,8 miljoner kronor i skatt och skattetillägg. Även hans överklagande bifölls.
Borg var vid tillfället marknadskonsult åt MFF genom sitt företag Exter AB . Föreningen betalade Borgs bolag för tjänster. Men skattemyndigheten såg det som ett anställningsförhållande. Det gör inte länsrätten, som anser att det inte finns hinder för att en tid inneha en sådan position utan att personligen vara anställd.

Mer läsning

Annons