Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mickelson jagar titeln igen

Förutom att han blivit ett år äldre finns det en sak av avgörande betydelse som skiljer årets Phil Mickelson från fjolårets:
—  Jag slipper höra att jag är världens bäste golfspelare som inte vunnit någon major, säger han med ett skratt.
I veckan ska han försöka att försvara sin titel i US Masters.

Annons
I tisdags kväll stod han värd för mästarmiddagen i klubbhuset på Augusta National. Bland annat serverades hummerravioli. Märkvärdigare än så tycker inte Mickelson att det var:
 Nej, jag bryr mig mer om tävlingen, jag fokuserar mer på att bli redo till den, säger Mickelson.

Bättre fokus
Just den fokuseringen, fokuseringen på majortävlingar som US Masters, är det som gjort den 35-årige vänsterspelande Kaliforniabon Mickelson till en majorvinnare efter 46 tidigare försök (elva i Masters).
 Det som hände i fjol var att jag i januari började ha bättre fokus på min träning och mina förberedelser. Det gav resultat direkt på tävlingsspelet. Även i de andra tre majortävlingarna spelade jag bland min bästa golf. Bland annat i British Open där jag tidigare aldrig varit topp-tio och nu missade särspel med bara ett slag.
 Så målet i år är att försöka spela så bra jag kan i majortävlingarna. Jag bryr mig inte om världsrankingen. Den tar segrarna hand om, som Vijay Singh brukar säga.

Vann i måndags
Mickelson kom till Augusta först sent på måndagskvällen. Han gick ju och vann en golftävling på måndagen. Det var USA-tourtävlingen i Duluth, Georgia, som på grund av ett antal regnavbrott spelades färdigt först på måndagen.
 Jag hade tur som redan varit i Augusta och förberett mig för några veckor sedan, så det gjorde inte mig något att det blev uppskjutet till på måndagen. Jag hann med ett träningsvarv här i lugn och ro på tisdagen och känner mig redo inför tävlingen, säger Mickelson.
 Att vara försvarande mästare i den här tävlingen känns annorlunda mot de andra tävlingarna som jag försvarat, men det är en bra skillnad.
En grön mästarkavajs skillnad.

Mer läsning

Annons