Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minst en matchs vila för "Foppa"

Redan på lördagen kan säsongen vara över för stjärnlaget Modo — som får klara sig utan Peter Forsberg och Per Svartvadet i "måstematchen" mot Färjestad.
Båda tvingades lämna isen i torsdags med hjärnskakningar.
—  De mår under omständigheterna väl, men är ytterst besvikna att inte få kunna vara med och hjälpa laget i övrigt, säger tränaren Kent Forsberg.

Annons
Dagen efter den tuffa matchen mellan Färjestad och Modo var det ett skadedrabbat bortalag som tränade i Löfbergs Lila Arena.
Adrian Aucoin och Pierre Hedin var inte med, och naturligtvis inte heller Peter Forsberg eller Per Svartvadet.
Kent Forsberg, som var mer än rejält uppretad efter matchen, ska nu göra allt för att Modo ska vända 13-underläget i matcher mot FBK.
 Lita på att vi ska ge allt och mer därtill i lördagens match. Vi ska mobilisera allt vi har och vinna till varje pris. Det är bara seger som gäller. Sista perioden visade att det finns mycket hjärta hos killarna och jag är förhoppningsfull inför lördagsmatchen, säger han i ett pressmeddelande.
Enligt Modos läkare Kim Thorsén är det garanterat att Forsberg missar lördagens match, men vill inte spekulera i hur länge han blir borta, skriver SVT text.
Peter Forsberg är kanske världens bäste hockeyspelare, men han är även en av de mest skadedrabbade. Genom åren har han åkt på flera hjärnskakningar, opererat bort mjälten, gjort ingrepp på fotknölar och opererats för både axel- och magmuskelskador.
Skadan mot Färjestad kom redan efter knappa två perioders spel i comebacken efter en handledsskada, och gör nu att drömmen om ett SM-guld med Modo ser allt mer avlägset ut.
Hur skadan påverkar ett eventuellt spel i VM i maj är ännu oklart.

Mer läsning

Annons