Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missarna straffade sig för IFK Timrå

I fjol vann Umeå serien före Timrå. I går nöjde de sig med att ta alla tre poängen på IP. Men det kunde egentligen ha gått åt vilket håll som helst.

Annons
Solen går upp igen och himlen är säkert blå i morgon. Det konstaterade IFK Timrås tränare Bill Falk efter gårdagens förlust mot tippade topplaget Umeå FC i Divison II Norrland.
Men över Timrå IP sken solen i slutändan bara på Umeå. Hemmalaget försökte och försökte, men första halvlek dominerade Umeå. Och därför var det inte ologiskt när ledningsmålet låg bakom Henrik Westin. Målnickare: Lagkaptenen Björn Bjersing på hörna (22).
Det kunde blivit fler mål i första halvlek. Men en grästuva snuvade Joachim Olsson på bollen i hans friläge (31).
Men om det var svårt för Timrå i första halvlek så var det annat i andra.
Då spelar vi bra fotboll och har Umeå på fall, men vi måste sätta våra chanser, säger Bill Falk.
För just i andra halvlek var hemmalagets missade chanser den brinnande punkten. Timrå tog över kommandet, styrde spelet och kom in bakom Umeås backlinje. Men Umeå gjorde mål. Ett avgörande mål. Med ett vänsterinspel snett-inåt-bakåt och en enkel bredsida i mål genom Magnus Henrysson (69) grusades förhoppningarna om poäng för hemmalaget.
Då hjälpte det inte att måltjuven Nisse Bjuggstam repriserade och reducerade för Timrå. Men trots chanser, och trots tre anfallare de sista minuterna så blev det inte mer än nästan för Timrå. Trots bud på kvittering ett antal gånger.
Tyvärr var Umeå effektivare än oss i dag. Chansmässigt var det jämnt, säger Nisse Bjuggstam.
Det var en jämn match som kunde gått egentligen hur som helst.
Bäst i Timrå var mittfältarna Marcus Olsson och Marcus Olofsson. I Umeå imponerade talangen Mikael Lustig, en spelare som Giffarna har ögonen på.
IFK TimråUmeå FC 12 (01).
Mål: 01 Björn Bjersing, 02 Magnus Henrysson, 12 Nils Bjuggstam.
Domare: Håkan Jonsson, Domsjö.
Publik: 130.

Mer läsning

Annons