Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missräkning för MFF i Champions Leaguekvalet

Malmö FF förlorade den första matchen i den avgörande kvalomgången till Champions League. Thun vann med 1—0, målet inslaget av Adriano Pimenta.

Annons
Malmö började stabilt, med en bra offensiv mot ett defensivt spelande Thun som mest satsade på kontringar. Det blev 10 för schweizarna på en sådan efter drygt en halvtimme.
Men Malmö hade ett ledningsmål på gång efter tio minuter.
Unge Marcus Pode, som ersatte febersjuke Jesper Bech i anfallet, blev frispelad och kom rakt mot målet men sköt också rakt på målvakten, 20-årige Eldin Jakupovic.
En fint och dragning till vänster av Pode, och han kunde rullat bollen i mål. Så fri var den 19-årige MFF-talangen.
Och det kom en chans till före pausen. Pode kom loss igen, frispelad av Jon-Inge Höiland. Den gången drog han till hårt, men bollen gick decimetern över.
MFF spelade till sig fler lägen som kunde det kunde blivit något av, men de sista besluten blev fel.
Thun kontrade. Det kom en crosspassning över till Malmös vänsterkant och där fanns det ytor eftersom varken back eller yttermittfältare hunnit tillbaka.
Brasilianaren Adriano Pimenta ryckte fram och sköt från 20 meter, 10 för schweizarna.
Bollen såg inte helt otagbar ut. Tvärtom. Mattias Asper var inte skymd. Sådana mål bör man inte släppa in om man vill till slutspelet i Champions League. Fast samma sak hände i förra kvalomgången när Maccabi Haifa tog ledningen två gånger i Malmö. Då vände Malmö och vann.
Med en halvtimme kvar hade MFF två jättelägen att spräcka schweizarnas nolla.
Först på Joseph Elangas inlägg, som Jari Litmanen lättade fint vidare till Afonso Alves som drog till från fem meter. Men mittbacken Milicevic hann stoppa bollen på mållinjen och Afonsos cykelspark på returen tog målvakten.
Minuten senare var Marcus Pode fri för tredje gången, men sköt över.
Och med en kvart kvar drog Afonso bollen över nära målet.
Malmö kroknade. Thun försvarade målet som kan bli Malmös öde i returen i Bern den 23 augusti.

Mer läsning

Annons