Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjällby får böta för "Chippens" uppträdande

Christian "Chippen" Wilhelmsson straffas inte — däremot får hans favoritlag Mjällby böta 10 000 kronor.
Det blev det svenska fotbollförbundets tävlingsutskotts dom för det som hände efter matchen mellan Mjällby och Frölunda i superettan i söndags.

Annons
Wilhelmsson sade några väl valda ord till domaren Håkan Jonasson inne på innerplan efter matchen, samt följde med domaren ut i spelargången något som inte är tillåtet.
Mjällby bötesläggs på grund av "bristande arrangemangsansvar" medan Anderlechtproffset Wilhelmsson klarar sig då han inte är medlem i någon förening inom det svenska Riksidrottsförbundet kan han inte bestraffas enligt deras bestämmelser.
"Chippen" kommer inte heller att stängas av från landslaget.
"Det är olyckligt att händelsen inträffade. Men Christian har berättat för mig hur han ser på det som hände. Vi kommer att ta en diskussion senare, men utifrån vad jag vet just nu så kommer händelsen inte att påverka kommande landslagsuttagningar. Vi för en löpande dialog med spelarna hur viktigt det är att tänka sig för hur de uppträder eftersom de är föredömen. Även när man som supporter ser sin moderklubb spela match", säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons