Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjällby tillbaka i AIK — som amatör

Johan Mjällby återvänder till AIK. Han gör det som amatör med en högst osäker framtid. —  Ingen vet när eller om han kan spela fotboll igen, säger Stefan Söderberg, värvningsansvarig i AIK, till TT.

Annons
På torsdagen blev det klart.
Johan Mjällby, 34, återvänder till klubben i hans hjärta.
 Det är en stor vinnare som hatar att förlora, såna älskar vi i AIK, säger Stefan Söderberg som dock medger att en skadedrabbad Mjällby få ses som lite av en chansning.
Bara för någon vecka sedan meddelade \"kärnkraftverket\", som gjort sju ingrepp i det sargade högerknät, att hans framtid på fotbollsplanen är högst osäker. Nyligen behandlades han återigen och träffade fysiologer och knäspecialister på en klinik i Wales.
Framtiden på fotbollsplanen hänger nu på hur kroppen svarar på rehabiliteringen.
 Visst är det så. Därför har vi skrivit ett amatörkontrakt med Johan, där han inte får några pengar för att skriva på. Dessutom har vi ingen längd på kontraktet utan han spelar så länge han kan och tycker det är roligt.
\"Jag önskar jag kunde säga att jag springer för fullt och meddela att det är nära spel, men det är klart det går framåt\", säger Mjällby till AIK:s hemsida.
Vill det sig illa kommer Mjällby aldrig kunna göra någon comeback i Solnaklubben i alla fall inte på fotbollsplanen.
\"Det är min högsta dröm att få dra på mig AIK-tröjan igen så jag jobbar hårt för det. Lite problem i vägen bara i form av knäet, men eftersom folk vet att jag älskar AIK så mycket så vet de i alla fall att jag ger hundra procent för att nå det målet\", säger Mjällby och fortsätter:
\"Jag hoppas kunna träna med AIK under hösten om det inte blir spel den här säsongen, för att kunna avgöra om det känns tillräckligt bra för en säsong som kommer att vara i allsvenskan nästa år\".

Mer läsning

Annons