Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo 37 av 45

"Kempis" och forwardsstjärnorna med Näslund och Weinis i spetsen.
Där är Modos vassaste punkter inför SM-kvartsfinalen.
Örnsköldsviks Allehandas hockeyexpert Ulf Eklund har betygsatt Modo på nio olika punkter.

Annons
Tränare/coach
3) Kent Forsberg har inte lyckats göra ett individuellt skickligt lag till en pålitlig lagmaskin och tränartrions taktiska kvaliteter har inte visat sig i någon stor utsträckning i vinter. Här finns frågetecken nu när det blir strid på kniven och utrymme för massor av rackartyg.

Målvakter
4) Tommy Salo har inte gjort succé i vinter och bitvis har han varit ifrågasatt. Speciellt när Michael Zajkowski tog elitserien med storm i höstas. Men Salo är nummer ett och det har han visat med eftertryck den senaste tiden. Han kan mycket väl bli Modos stora hjälte.

Backar
4) Det här var länge en akilleshäl, men under seriens gång har Modo stärkt backbesättningen med Adrian Aucoin och Frantisek Kaberle. Håller alla sig fräscha har Modo backar i världsklass. Hittills har insatserna dock varit lite ojämna.

Forwards
5) Laguppställningen gör varenda motståndare in i benmärgen avundsjuk. Modo har enormt skickliga forwards och gott om individualister som på egen hand kan avgöra en supertät slutspelsfight. Trots att det ibland har klickat är det här ett dundertungt vapen.

Nyckelspelare
5) Tommy Salo är en världsmålvakt när han har lust och vad Markus Näslund kan uträtta vet de flesta vid det här laget. Seriens giftigaste målskytt har vässat bössan ännu mer till slutspelet och Mattias Weinhandl står ofta för viktiga fullträffar.

Hemmapublik
5) Beskrivs av gästerna som fanatisk, osportslig och enögd. I ett slutspel kan det vara guld värt och av den senaste statistiken att döma blir Modo inte lätta att tas med i Kempehallen. Obesegrade i 13 raka hemmamatcher under ordinarie tid talar ett tydligt språk. Modo har den bäste sjätte utespelaren av alla lag.

Bortastöd
3) Modosupportrarna är många, men inte röststarka. Därför blir klacken ett ganska enkelt byte för hemmapubliken i en fullknökad arena. Modo saknar definitivt inte hängivna anhängare, men på bortais är det bara en bråkdel som vill ge sig till känna.

Powerplay
4) Har bara bitvis fungerat och efter Forsbergs skada blev Modo inte i närheten lika giftigt i den spelformen. Men på slutet har det sett betydligt bättre ut och i dagsläget har laget två uppställningar som stortrivs när det blir fem mot fyra.

Boxplay
4) Lagkaptenen Per Svartvadet har sina stora kvaliteter i det defensiva arbetet och han gör ofta ett jättejobb i fyra mot fem. Där är också Janne Öberg urstark, tvillingarna Sedin gedigna och i Hasse Jonsson har Modo kanske landets bäste defensive back just nu.

Mer läsning

Annons