Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo är inga problem för Luleå

Modo och Luleå är i samma derbygrupp i elitserien och ska därmed mötas sex gånger den här säsongen.
Det har Luleå ingenting emot.
Två matcher den här säsongen har slutat med utklassningssegrar för Luleå. Torsdagens facit: 4-0 på bortaplan.

Annons
Luleå är tillsammans med HV 71 nu elitseriens formstarkaste lag. De fem senaste matcherna har givit 13 poäng via fyra segrar och en oavgjord.
Och segern var alltså den andra raka i utklassningsstil mot Modo.
 Vi är väldigt nöjda över segern och hur vi spelade. Vi var kompakta, konstaterade Luleås tränare Slavomir Lener och fortsatte:
 En del kvällar har man laget utspritt över hela banan, så var det inte ikväll. Nu jobbade alla fem som var inne tillsammans.
Ett taktiskt och hårt jobbande Luleå imponerade.
Men Modo var också osedvanligt blekt och tränaren Harald Lückner var mycket missnöjd efteråt.
 En kollektiv kollaps. Vi saknade allt, trycket, farten. Jag vill inte förringa Luleå, som var bra, men man måste kunna kräva att åtminstone ett pass går rätt, och en närkamp kan vi väl ändå vinna. Det var ju pinsamt, sade Modotränaren.
Modo var i alla fall hyggligt med spelmässigt i matchen i första perioden. Men Luleå gjorde periodens enda mål, sedan backen Pavel Skrbek efter tekning knallat runt i Modos zon med hemmaforwarden Peter Öberg på ryggen och hängt in pucken ur dålig vinkel.
Vladimir Machulda satte sedan 0-2 tidigt i andra perioden efter en snygg kontring och därmed var det i praktiken godnatt, Modo.
Hemmalaget hade inte i närheten av den kraft som hade krävts för att vända matchen.
Och lagets power play var rent uselt. Modo hade åtta numerära överlägen och skapade knappt en målchans. I mittperioden fick Modo till fyra skott på mål trots att laget spelade åtta minuter med en man mer.
 Jag har inte varit nöjd med vårt box play-spel tidigare och vi tränade mycket på det under uppehållet. Och vi har utvecklat det spelet, sade Lener.
 Det är bra, specialuppställningarna i box play och power play är mycket viktiga i dagens ishockey.
Jonas Nordquists 0-3-mål i spel fem mot tre i slutet av mittperioden släckte det eventuella hopp som fanns kvar bland hemmafansen.
Och för säkerhets skull satte Nordquist fyran 59 sekunder in i tredje.
Nordquist bildade matchens bästa kedja tillsammans med Mikael Renberg och Vladimir Orszagh - men hårt arbete och strålande lagspel var nyckeln till Luleås seger.
Tero Leinonen i kassen naturligtvis bra, men han ställdes å andra sidan sällan eller aldrig inför svårare prov.
Modo var bedrövligt. Den enda som höll stilen var målvakten Karol Krizan.

Mer läsning

Annons