Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mosquitoes spelar halva serien

/
  • Sundsvall Mosquitoes går in i serien i morgon efter ett års uppehåll.

I fjol blev det inget seriespel på grund av för tunn trupp. I år är Sundsvall Mosquitoes tillbaka, men väljer att bara spela halva softbollserien. På lång sikt är målsättningen att laget återigen ska vara med och slåss i toppen.

Annons

Sällan har uttrycket upp som en sol, ner som en pannkaka varit mer passande än när det gäller Sundsvall Mosquitoes utveckling de senaste åren. 2012 vann laget elitserien, för att året därefter vara nära att dra sig ur serien. I fjol blev det inget spel över huvud taget när truppen var för tunn för att klara en säsong.

Nu ser det ut som att "myggorna" kan vara på väg tillbaka igen.

Inför årets säsong har laget lyckats få in ett par nya spelare, och till skillnad från i fjol blir det spel i elitserien. Truppen består i dag av tolv spelare, men eftersom man spelar med nio på planen samtidigt är det i minsta laget. Förutsättningarna för att spela samtliga 24 matcher finns inte, och därför kommer laget endast delta under halva säsongen.

– Den möjligheten finns, och vi väljer att utnyttja den i år. Flera föreningar har gjort så, bland annat Leksand i början av sin uppbyggnad. I dag är de ett topplag och en av favoriterna till att vinna serien. Det är bättre än att inte spela alls, säger lagets tränare Krister Smedberg.

Tanken är att spelarna ska få viktig matchning för att laget på sikt ska kunna vara konkurrenskraftigt. Målsättningen är att återigen bli ett topplag.

– Vi har några tjejer med 7–8 års erfarenhet medan några tog upp handsken för första gången för några månader sedan. Det ställer höga krav på hur vi genomför träningarna. Men får vi behålla laget, lyckas rekrytera några fler tjejer och fortsätta utvecklas i den här takten är det ingen utopi att vi ska kunna vara med där uppe om ett par, tre säsonger, säger Krister Smedberg.

Seriepremiären är nu i helgen – hemma mot fjolårssegraren Söder.

Mer läsning

Annons