Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmabanan hjälpte Eriksson till seger

/
  • Njurunda MK:s Joacim Eriksson var klart bäst under lördagen och vann juniorklassen klart.
  • Lukas Bengtsson från Njurunda MK flyger över hindren och går mot seger i klassen E0.
  • Hemmahoppet Jens Westerlund showar inför tävlingen. Han körde sedan bara fyra varv i breddklassen.
  • Joacim Eriksson jublar då tog över ledningen i totalen före Robert Engberg från SMK Hofors.
  • Prisutdelning och Lukas Bengtsson får ta emot förstapris efter att ha segrat mot Timrå EK:s Oscar Jonsson.

Det var hemmaplan för Joacim Eriksson som var bäst i alla sju heat. Det innebär att han nu leder sammandraget.
– Man får ta vara på chansen här hemma, säger han.

Annons

Lördagen bjöd på endurotävlingar på Nolbybanan där Mittendurocupens fjärde deltävling hölls. 89 deltagare kom till start i åtta olika klasser under dagen.

Bäst gick det för Njurunda MK:s Joacim Eriksson som på sin hemmaplan kunde plocka hem alla sju heat i juniorklassen och vinna med nästan fyra och en halv minut.

– Jag vann med flera minuter så det känns som att man är duktig. Eftersom det var hemmabana gick det jävligt bra. Jag har en fördel där men de andra är duktiga också. Jag tog i ganska mycket från början och då fick jag kramp i händerna. Sedan sista svängarna gick det ganska bra, säger han.

Vinsten innebär 50 poäng för honom och att han leder sammandraget före tvåan Robert Engberg från SMK Hofors som även kom tvåa i lördagens lopp.

– Gäller att hålla i hela tiden och det kommer nog är nog mellan oss till slut.

Bland de lokala åkarna höll Jens Westerlund från Njurunda MK bra klass och körde bara fyra varv i breddklassen. Zeb Melarti kom två i E1-klassen.

Stina Lange från Timrå EK ligger tvåa i sammandraget men körde fyra varv av sex. I motionsklassen -39 kom Erik Bruneskogh på andra plats, 48 sekunder efter segraren Tony Andersson. Lagkamraten Patrik kom även han tvåa i motionsklassen 40-.

Bäst fick det för Njurunda MK:s Lukas Bengtsson som vann den näst yngsta klassen E0 med 24 sekunder före Timrå EK:s Oscar Jonsson. Jonsson leder tävlingen med totalt 195 poäng med Bengtsson på en tredje plats.

– Det var kul. Jag hoppade över en tävling och gjorde comeback. Det är stort att komma etta på hemmabanan som jag kört mycket på, säger han.

Mittendurocupen hålls i totalt sex deltävlingar och närmast väntar en deltävling i Bollnäs den 5 oktober innan det hela avslutas i Hudiksvall veckan efter.

Mer läsning

Annons