Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roos laddar för Le Mans

/

Brorsan Fredrik har lagt av och själv kör han bara utvalda race i år.
Men om två veckor får Daniel Roos däremot åka till vad som skulle kunna kallas för racingens Mekka – Le Mans.
– Det är som en förberedelse för större grejer framöver, säger Sundsvallsföraren.

Annons

Ifjol körde han europeiska GT4-serien, men i år har han och teamkompisen Erik Behrens tänkt om då de valt att bara köra utvalda lopp.

I januari var de i Dubai för att köra en 24 timmar långt racinglopp, vilket går ut på att köra så många varv som möjligt under ett helt dygn. Väl där gick det inte som de tänkt sig.

– Bilen höll tyvärr bara 18 timmar innan växellådan sade upp sig, säger Daniel Roos.

Om mindre än två veckor väntar ett framträdande vid ett annat 24-timmarslopp. Nämligen den på Circuit de la Sarthe i franska Le Mans

Daniel och hans stallkamrater i ALFAB Racing kommer inte att delta i den stora tävlingen, men väl i ett förlopp där 40 ekipage blivit inbjudna utöver de som kör huvudracet.

– Det ska bli kul, väldigt speciellt att få köra på Le Mans. Riktigt roligt att få vara där nere, det är ju det största och mest klassiska som finns i racingvärlden.

Vad som väntar efter Le Mans är ännu inte skrivet i sten, men ett 24-timmarslopp i Barcelona är en av alla möjligheter som lockar Roos.

Fokus nu ligger helt och hållet på uppdraget den 13-14 juni.

– Det blir någon sorts föreberedelse inför större grejer framöver. Första steget är att vara på plats och uppleva atmosfären.

Blir det "större grejer framöver"?

– Möjligheterna finns alltid, det är mycket som ska stämma. Man vet aldrig, det är väl det man kan säga, säger Daniel Roos.

Mer läsning

Annons