Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans strävar de mot SM

/

Andra deltävlingen av sex i Mitt Sverige Cupen avgjordes under helgen på Nolbybanan. Njurunda MK hade majoriteten av åkarna, däribland Oscar Grelsson och Jesper Clemin som båda jagar en plats i sitt första SM.
– Vi har gjort två försök, det är nära men inte riktigt där än, säger Oscar Grelsson.

Annons

Sida vid sida drar det fram över banan, flyger högt och jagar hela tiden det högre tempot som krävs för att de ska nå målet – en plats i en SM-final.

– Vi sporrar varandra, det är helt klart. Det hjälper väldigt mycket att ha någon att hela tiden öka hastigheten med. För i SM går det väldigt fort, säger Oscar Grelsson.

De har båda suttit på crossen sen unga år och tillsammans har de vuxit upp i de leriga spåren på Nolbybanan. Men nu vill de testa sig hårdare och komma längre ut och högre upp. SM-tävlingar står i planeringen, men än har den drömmen inte besannats.

– Man kör kval för att få tävla i SM-tävlingarna, första gången jag försökte var i Tibro. Det var lite av en katastrof för min del, nog en del nerver som spelade in, säger Oscar Grelsson.

Ingen av dem var ens nära i Tibro, men i andra försöket i Årsunda var det inte långt borta alls.

– Jag kom in som sextonde, men det var bara tretton som kvalade vidare så jag tog ingen plats den gången, men klart bättre än i Tibro, säger Jesper Clemin.

Helgen på Nolbybanan bjöd på en blöt nationaldag där inte alla heat kunde köras på grund av all väta. Något som satt sina spår på den betydligt torrare söndagens race.

– Det är bara ett spår egentligen, det finns inte mycket att köra om på utan det gäller att ta placering från start, säger Oscar Grelsson.

Starten blir bra, men så är olyckan framme och Oscar går omkull i en tight situation med träningskompisen Jesper.

– Vi låg jämsides, men jag trycktes ut och fastnade med benet på fotstödet. Jag körde på för först gjorde det inte så ont, men sen kom smärtan och då släppte jag lite, säger Oscar Grelsson efter första heatet. Han har fått ett stort plåster på högerbenet och gången är haltande.

Trots skadan slutade han på sjätte plats i helgens tävlingar, medan Jesper blev trea.

– Det kändes bra, jag tog mig upp till andra plats och hade kontakt med den som låg först, men så kom Oskar Englund om mig och vann, säger Jesper Clemin.

För det var en annan Njurundaåkare som var snabbast i helgen, Oskar Englund körde in först av alla i U17-klassen och knep ytterligare poäng i cupen.

– Det kändes bra i dag, trots att jag fick en sen start på säsongen då jag bröt armen i vintras, säger Oskar Englund.

För SM-satsande killarna bär det av ner till Västerås helgen efter midsommar.

– Det är en bana som liknar den vi har här hemma i Nolby, det är en fördel. Sen får vi se, nu kanske det inte är lika mycket nerver längre. Men det går ruskigt fort, det gäller att man har rätt dag, säger Jesper Clemin.

Mer läsning

Annons