Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Servolös Röjsel nära SM-medalj

/
  • Ingemar Svensson, Flens MS, vann SM-guldet i den häftigaste rallyklassen, den för 4WD.
  • Daniel Röjsel, SMK Dala Falun, var nära att knipa SM-bronset trots havererad servo under sista finalheatet.
  • Härnösands Tommy Ström, gjorde en stark SM-debut och slutade femma - fem tiondelar från SM-bronset.
  • Robin Friberg, Ludvika MS.
  • Mats Jonsson. Forshaga MC.
  • Ingemar Svensson, Flens MS.
  • Tobias Söderqvist, Årsunda var överlägset snabbast i 2WD-klassen. Han vann med 3,5 sekunds marginal.
  • Tobias Söderqvist, Årsunda var överlägset snabbast i 2WD-klassen. Han vann med 3,5 sekunds marginal.

Den lovande dalaföraren Daniel Röjsel var på god väg att ta sin andra SM-medalj i rallysprint, men då small det till.
– En remskiva till servon släppte efter första finalheatet, men vi var ju nära att greja pallplatsen ändå med gemensamma krafter, säger Daniel som rattade den trögstyrda Opeln en futtig tiondel för sakta runt sprintbanan på Bergsåker travbana.

Annons

SM-veckans sista tävlingsdag bjöd bland annat på rallysprint. Dalarnas lovande rallytalanger Daniel Röjsel och Robin Friberg tog sig båda vidare från förmiddagens två tidskval.

Friberg gjorde det som kvaltvåa, en position han sedan behöll rakt igenom tävlingen. Han utmanade faktiskt storfavoriten Ingemar Svensson i en uppdaterad WRC-Ford Fiesta i sista åket.

Vid sista tidskontrollen innan mål skiljde det bara en tiondel mellan Citroën-föraren från Ludvika och den meriterade Flenföraren, men Svenssons Fiesta gjorde jobbet perfekt i sista långsvängen och vann med fem tiondelars marginal.

För Röjsel blev det... nästan ett brons.

– Det känns lite surt att det var så nära som en tiondel trots att vi fick köra sista rundan helt utan servo, men det blev ändå en minnesrik tävling för oss. Inte minst för Nicklas (Edvardsson, kartläsaren) som fick rycka i handbromsen när jag skrek "nu", konstaterar den skicklige 19-åringen.

* * *

Ur västernorrländsk synvinkel gjorde Härnösands MK:s Tommy Ström en intressant comeback efter nästan ett års bortavaro från rallyvägarna.

– Vi gjorde ett test i Hudiksvall förra helgen och det fungerade ju bra eftersom vi vann, men vi var glatt förvånade när vi lyckades kvala in oss topp-8 som fick åka finalen, säger Ström som sedan slutade femma efter ett starkt sista race.

Till pallen skiljde bara fem tiondelar.

– Hade jag bara kommit på hur jag skulle ta mig igenom den första "grinden" så hade det räckt med det, men jag är ändå nöjd med den här dagen, summerar Ström som fyllde jämt i lördags.

Mer läsning