Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upprörd Sjödin ser ut att missa SM-guldet

/
  • Lördagen slutade i moll för Fredrik Sjödin som åkte ut tidigt i drift-SM och får svårt att försvara sitt guld.
  • Här kommer Fredrik Sjödin i sin bil. Ett domarbeslut i utslagsomgången blev hans fall på Sundsvall Raceway.
  • Finalen mellan Generation Sideways Johan Andersson och BRL Racings David Skogsby slutade med seger för Andersson.
  • David Skogsby ledde SM-serien på förhand och höll hela vägen till finalen. Här i kamp med Pontus Naeslund från Team Ruff Stuff Racing.
  • Prispallen med tvåan David Skogsby, ettan Johan Andersson och trean Pawel Korpulinski.

Sundsvallssonen Fredrik Sjödin drömde om seger på hemmabanan men åkte ut omgående. Nu tvekar han om att fullfölja drift-SM och försvara sitt guld.
– Nu är jag inte motiverad att åka sista tävlingen ens, säger han.

Annons

Det var en mindre glad Fredrik Sjödin som fick sammanfatta den tredje deltävlingen av drift-SM hemma på Sundsvall Raceway. Efter en andraplats i kvalet tog det stopp för Team Raidopower-föraren redan i den första utslagsomgången dit de 16 bästa tog sig.

I duellen mot Team Stripes Alexander Holmqvist bedömdes Sjödin ha rätat bilen. Detta innebar till slut att hans tävling var över.

– Han kör lite för fort och bedömarna tycker att jag rätar bilen. Vi har lite filmbevis på att jag inte gjorde det. Lagt domslut ligger alltid och man kan alltid diskutera efteråt men jag åker ut bara för att han var på väg av banan och jag släppte. Det kostade mig en fortsatt fight, säger en upprörd Sjödin.

Har du pratat med bedömarna efteråt?

– Bedömarna har en tuff roll men de vill inte riktigt erkänna sitt fel. Jag är vinnare men utslagen ändå.

På förhand låg han trea i sammandraget men lördagens tävling innebär att han får svårt att försvara sitt SM-guld från fjolåret. Sjödin tvekar dessutom på att han kommer ställa upp i den sista och avgörande SM-tävlingen.

– SM vet jag inte om jag ska åka på ens. Just nu är det bara bittert och man vill bara landa i tankarna. Det är surt att lägga mycket pengar på något som inte leder någonstans. Mycket ska falla på plats och många måste komma dåligt samtidigt som jag ska vinna, säger han.

Vinnare blev i stället Generation Sideways Johan Andersson som i finalen besegrade SM-seriens ledare och Fredrik Sjödin främste konkurrent David Skogsby.

– Jag och David gjorde upp i första finalen också och vi kör väldigt likt. Han missade och kom lite för brett in i hårnålen så det blev nästan att han vände runt. David placerade sig bra innan så vi får nog slåss om det på slutet. Det gäller nog bara att behålla lugnet, säger Andersson.

Mer läsning

Annons