Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer bra så in i Norden

André Myhrer visade även i finaltävlingen i slalom att han är Nordens just nu bästa slalomåkare. Myhrer kom åtta i tävlingen och slutade nia i slalomcupen. —  Jag är grymt nöjd, säger han.

Annons
Österrikaren Mario Matt vann med 27 hundradelar före tysken Alois Vogl och 28 före landsmannen Rainer Schönfelder. Österrikaren Benjamin Raich kom fyra och säkrade slalomcupen före Schönfelder.
Häftigt snöfall under natten till söndagen förändrade tävlingsprogrammet. För herrarnas slalomtävling innebar det att det blev så kort tid mellan åken att arrangörerna beslöt att köra andra åket i samma bana som i det första. Det innebar att svensken Matias Eriksson aldrig fick staka någon bana.
 Jag tycker att de kunde ha stakat två banor. Det är ju alltid en fördel att få åka i sin egen tränares bana. Men det var lugnt för mig att åka i samma bana, säger Myhrer, som låg sexa efter första åket.

Tappade tid
Han är nöjd med sina åk, framför allt tyckte han att han åkte bra i branten båda gångerna.
 I andra åket tappade jag tid på slutet. Så är det ibland, säger han.
Inte sedan Thomas Fogdös dagar har en svensk varit bäste nordbo i slalom. Har det inte varit någon norrman så har finländaren Kalle Palander varit bäst i slalom i världscupen. Men i år är Myhrer bäst, nia sammanlagt, just före Palander.
 Jag är väldigt nöjd med min säsong med tanke på att jag hade startnummer 56 när säsongen startade i höstas. Jag har hållit i det bra på slutet. Och när åkningen funkar bra så är det bara att köra, då behöver man inte fundera på nåt, säger han.

Körde ur
Landslagskompisarna Markus Larsson och Johan Brolenius körde båda ur i första åket efter cirka 10 sekunder. Larsson grenslade en port, Brolenius föll på innerskidan.
 Jag är grymt besviken. Jag vet inte hur jag ska göra, är nervös vid starten och åker krampaktigt. Jag vill för mycket, säger Brolenius som inte fått åka två slalomåk sedan 16 januari.
Larsson var inte heller nöjd med sin insats.
 Jag tog höjd för att kunna svänga ner i branten och vinklade in för nära käppen. Jag fick också ett slag precis när jag skulle svänga. Så det här var inget kul, men totalt sett är jag nöjd med säsongen, säger Larsson.

Mer läsning

Annons