Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myhrer tvåa i Kranjska Gora

André Myhrer tog Sveriges bästa världscupplacering i slalom, på herrsidan, på drygt tio år när han blev tvåa i Kranjska Gora. —  Det känns otroligt bra, säger han i telefon till TT.

Annons
22-åringen från Bergsjö i Hälsingland var 21 hundradelar efter italienaren Giorgio Rocca och fyra hundradelar före österrikaren Benjamin Raich.
Den 12 december 1994 kom Thomas Fogdö tvåa i Sestrieres slalomtävling. Knappt två månader senare föll han så illa, på en transportväg i skidbacken i Åre, att han förlamades.
Efter Fogdö har inga svenskar lyckats ta bättre placeringar i slalom än tredjeplatser. Martin Hansson kom trea i Chamonix 1997 och i år har Markus Larsson (i Chamonix) och Myhrer (i Schladming) varit trea.
Men så slog Myhrer till i Kranjska Gora på söndagen.
 Förstaåket gick bra. Det var stabilt och fint och jag drog på hela vägen, berättar Myhrer, som låg sjua efter första åket.
 Jag tänkte göra något liknande i det andra och det gick vägen, även om det var några svåra svängar längst ner i banan. De har vattnat i backen och det hade frusit på. Det var ganska hårt, men på sina ställen hade det gått hål.

Bra självförtroende
Det blev en ganska nervös väntan nere i mål till dess att alla kört klart.
 Jag är jättenöjd. Det har stämt bra på träning och då får man bra självförtroende. Och då brukar det gå bra på tävling också.
Myhrer inledde säsongen med en femteplats i Beaver Creek. Det gick sedan halvhyfsat under en tid, med en 14:e och en 19:e plats, men också med tre urkörningar. Sedan kom första pallplatsen i Schladming. Den tredjeplatsen följde han upp med en femte plats i VM. Och efter träning och vila hemma i Östersund kom han till Kranjska Gora.

Larsson supernöjd femma
Markus Larsson, nia efter första åket, slutade femma. Det var tangerat nästbästaresultat för hans del. Och även han var nöjd med sin dag.
 Det är klart att man vill vara på pallen men jag är supernöjd med min femte plats. Efter jul har alla race gått sjukt bra jag har varit trea, femma, nia, fyra och femma, säger Larsson.
 Jag försökte köra hårt i bägge åken och hade lite småfel i det första, det är jag inte helt nöjd med. Men nu känns det bättre efter det andra åket.
Martin Hansson, åldermannen i gänget med sina snart 30 år, hade bara tagit poäng en gång tidigare i år. Nu blev han 17:e, hans bästa resultat i år.
Johan Brolenius körde ur i andra åket.
Benjamin Raich säkrade världscuptiteln i slalom genom sin tredje plats. Han närmar sig också totalledaren Bode Miller, USA, är nu bara 31 poäng efter.

Mer läsning

Annons