Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nadal och Federer vidare utan problem

För 23 år sedan spelade Mats Wilander Franska mästerskapen för första gången.
Han fick med sig segerpokalen hem.
Kan Rafael Nadal upprepa bedriften?

Annons
Nadal är kungen på grus i år och i kraft av sin form den hetaste utmanaren till världsettan Federer.
Spanjorens 61, 76, 61 på tysken Lars Burgsmüller tog en timma och 45 minuter. Imponerande snabbt.
Ännu mer imponerande siffror:
Hans 32:a seger på grus i år. Förlusterna är bara två.Hans 18:e raka seger.
Rafael Nadal kom till Paris med titlar i Costa do Sauipe, Acapuco, Monte Carlo, Barcelona och Rom.
Så får man en favoritstämpel i pannan.

Gör som Muster?
Han är den förste spelaren sedan Thomas Muster 1995 att gå in på Roland Garros med så många turneringssegrar.
Gott omen: Österrikaren vann den gången.
På grund av skador är det först i år Nadal debuterar i Franska. Men 18-åringen, 19 den 3 juni, dagen innan finalen, har fått en minst sagt marig lottning. Ska han gå hela vägen till finalen måste troligen franska stjärnskottet Richard Gasquet, fjolårsvinnaren Gaston Gaudi och Roger Federer passeras.
Riktigt nöjd var han inte efter öppningsmatchen.
 Inte min bästa match den senaste tiden. Jag måste träna och förbättra mitt spel. Men det viktigaste var att vinna och gå vidare. Det var lite stressande att spela här för första gången, säger Nadal.

Federer lätt vidare
Roger Federer jagar den enda Grand Slam-buckla han saknar. Fjolårets vinnare i Melbourne, London och New York, har inte nått längre än till kvartsfinal i Paris. 2001 föll han mot Alex Corretja.
61, 64, 60 mot israelen Dudi Sela var en lagom bensträckare.
 Tre raka, helt okej. Det var en sån match där man var glad att vara vidare. Sol, regn, blåst...det var svårt att hitta rytmen därute. Jag är redo att stanna här ett tag...och kan jag vinna här får jag en plats i historien, säger Federer.
Fler favoriter som höll:
Toppseedade amerikanskan Lindsay Davenport startade trögt men fick ordning på spelet och slog slovenskan Katerina Srebotnik med 36, 62, 62.
 Jag kom hit utan en turnering på fyra veckor och visste att det inte skulle gå undan. Det var lite kallt. Tycker att jag spelade ganska bra i andra set och vände spelet till min fördel innan det var för sent, säger Davenport.
Amerikanskan har vunnit tre Grand Slam, men aldrig nått längre än till semifinal på Roland Garros.
Kim Clijsters spelade bort amerikanskan Meilen Tu, 61, 60. Belgiskan är på gång igen efter knäskadan.Britten Tim Henman, seedad sjua, slog argentinaren Juan Pablo Brzezicki med 62, 61, 64.Franske talangen Richard Gasquet och fjolårsvinnaren Gaston Gaudio vann också utan större krångel, precis som Venus Williams, Elena Dementieva och Vera Zvonareva i damsingeln.
Dagens långkörare: Serben Janko Tipsarevic slog ut 17-seedade slovaken Dominik Hrbaty med 67 (57), 63, 36, 63, 86 efter fyra timmar och 20 minuter. Hrbaty var ende seedade spelare som försvann ur herrsingeln.

Mer läsning

Annons