Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näsman tar över Granlo BK

En gammal innebandyikon tar över som huvudtränare för Medelpads mest lovande lag: Granlo BK.
— Unga spelare som vill utvecklas — och som spelar en positiv innebandy. Bättre jobb kan jag inte tänka mig, säger Magnus Näsman.

Annons
Den före detta världsmästaren och Schweizproffset Näsman har hunnit bli 33 år.
Ett par år har gått sedan han satsade som aktiv själv. Och det senaste tränaruppdraget hade han i IBK Sundsvall för ett år sedan.
Det är väl ingen större merit, att han fört ner IBK i tvåan, men jag var villig att vara kvar, då dom bestämde sig för att byta.., minns Näsman tankfullt.
Tillägger sedan:
Men det är inget jag tänker speciellt mycket på. Det blev ett sabbatsår och lite jobb som distriktslagsledare på ungdomssidan, och nu ser jag fram emot detta med Granlo BK.
Klubben som vann trean i stor stil och som lika suveränt gick igenom kvalet till tvåan.
Och som tog sig till SM-semifinal med juniorlaget, vars stomme utgör A-laget.
Det är rätt inställning hela vägen, konstaterar Magnus Näsman.
Ordförande är Arne Gustin, tidigare energisk skidledare i Stockvik. En man som är van vid visioner och höga målsättningar.
Föreningen har en jättepotential genom sin stora ungdomsverksamhet och alla duktiga ledare som finns här, säger han och fortsätter:
Ta Johan Gustafsson, som varit med och byggt upp föreningen. Och Thomas Stenlund, som haft hand om både juniorerna och A-truppen i år.
Näsman håller med:
Skulle Stenlund vilja vara kvar och hjälpa mig nästa år skulle jag bara vara glad och tacksam. Men det brukar ju vara lite känsligt runt ett tränarbyte.
På sitt sätt slits cirkeln för Näsman nu, då han en gång i tiden kom till IBK från lilla Nacksta, ungefär lika långt från stadskärnan som Granlo...
Det var Peter Svensson som övertalade mig att släppa fotbollen (IFK:s juniorer) och helt gå in för innebandyn.
I dag hoppas Magnus Näsman att Granlos ungdomar gör detsamma och helt och fullt går in för innebandyn.
Vi börjar försäsongsträningen i maj. Då blir det till att börja med fyra pass i veckan, säger Näsman och bränner av ett glatt vårvinterleende.

Mer läsning

Annons