Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp Södertälje - Timrå

Södertälje SK–Timrå IK Axa Sports Center, 19.00

Annons
Läget i lagen
SSK: Ex-tikaren Per Hallin missar matchen på grund av en sträckning. Tomek Valtonen, Daniel Ljungkvist och Linus Klasen kommer inte heller till spel.
TIK: Fredrik Hynning är spelklar, men får träna på lite extra i några dagar innan det blir comeback på lördag. Erik Andersson är fortsatt ryggskadad, medan Pär Styf är tillbaka från sjukdom.
Tränarsnack
SSK: Vi spelar bara viktiga matcher rakt igenom. Varje match känns som en playoff-match för oss och vi försöker förbereda oss på det sättet också. Timrå är ett bra lag som alla andra, vi kommer väl förberedda till matchen, säger Leif Strömberg.
TIK: Att möta Södertälje är som ett kloster fullt med nunnor, det är svårt att komma till. De är svårspelade, alla jobbar som galningar. Vi måste jobba ännu hårdare och göra det hela matchen, säger Challe Berglund.
Så spelar Timrå
Målvakt: Johan Backlund (Magnus Åkerlund).
Första femman: Petri Kokko, Kalle Koskinen Timo Pärssinen, Riku Hahl, Jonathan Hedström.
Andra femman: Robin Jonsson, Sanny Lindström Petr Tenkrat, Peter Regin, Mika Pyörälä.
Tredje femman: Pär Styf, Kimmo Lotvonen Anton Axelsson, Johan Andersson, Oscar Sundh.
Fjärde kedjan: Björn Svensson, Anton Lander, Robert Carlsson.
Extra spelare: Eric Moe (b), Magnus Pääjärvi-Svensson (f).
Motståndarprofiler
84) Dragan Umicevic. Teknisk forward som inledde säsongen med CSKA Moskva. Har sedan återkomsten till svensk hockey spelat fyra matcher för SSK och snittar på en poäng per match (tre mål, en assist).
22) Stefan Bemström. Ur-SSK:are som gjort en säsong med Timrå (1998/99). Offensiv back som gjorde mål mot Brynäs senast, vilket även två andra backar gjorde i 31-vinsten.
20) Petri Pakaslahti. Seriens näst bäste tekare. Center som är bra defensivt men även producerar framåt. Lagets näst bäste poänggörare (6+4).
TIK-profilen
12) Robert Carlsson. Veteranen har fått lite speltid i slutet. För att få matchträning ville Robban spela med juniorerna mot Modo i går. Imponerande inställning.
Notera att ...
... SSK ligger sist i Elitserien, på lika många poäng som Brynäs.
...SSK gjort 36 mål på höstens 20 matcher, vilket är klart minst i Elitserien. Samtidigt är man det lag som släppt in minst mål.
Övriga matcher
LinköpingBrynäs, ModoMora, FärjestadDjurgården, HV 71Skellefteå, LuleåFrölunda.
Tipset
13.

Mer läsning

Annons