Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp, Timrå—Djurgården

Annons
Timrå IKDjugårdens IF
E.ON Arena, 19.00
SM-kvartsfinal 7:7

Läget i laget
Djurgården: Daniel Rudslätt är ljumskskadad och är borta resten av säsongen. Fredrik "Linkan" Bremberg, som åkte på en lättare hjärnskakning i torsdags, är ett frågetecken.
Timrå: Tommi Rajamäki är borta sedan tidigare. I övrigt finns alla tillgängliga för spel och Timrå lär spela med samma lag som senast.

Tränarsnack
Timrå: Det är i ett sådant här läge det gäller att se möjligheterna. Det gäller att få ut all positiv energi som finns och njuta av situationen. Det här är bara stimulerande och roligt. Det är som jag alltid säger, våga under kontroll, och det är framförallt viktigt i det här läget. Vi får inte åka och vänta på någonting. Det kommer bli lika tufft som det har varit hittills, men jag tycker att vi har varit piggare än dom de två senaste matcherna, säger Kenta Johansson.
Djurgården: Vi är redo för utmaningen, men ett extremt hårt arbete krävs. Det är 100 procent som måste till i varje hockeymatch, men till den här matchen kommer det att krävas att alla spelare ger allt och lite extra. Jag vet att varje spelare i vårt lag är hur offervillig som helst. Vi skall täcka skott, vi skall jobba för varandra i varje byte och vi kommer att vara väldigt motiverade, säger Niklas Wikegård.

Statistiken
Poängligan (matchserien): 1) Jonathan Hedström, Timrå 7 (3+4), 2) Henrik Zetterberg, Timrå 6 (4+2), 3) Nils Ekman, Djurgården 4 (2+2), 4) Magnus Nilsson, Timrå, 4 (1+3), 5) Daniel Rudslätt, Djurgården 3 (3+0).

Tekningstoppen (matchserien): 1) Valeri Krykov, Timrå, 58,95 procent, 2) Kristofer Ottosson, Djurgården, 54,62, 3) Henrik Zetterberg, Timrå, 50,82, 4) Yared Hagos, Timrå, 50,45, 5) Kristian Gahn, Timrå, 48,84, 6) Nichlas Falk, Djurgården, 47,62.

TIK i kväll
Målvakt: Miikka Kiprusoff (Kimmo Kapanen).
Första: Pär Styf, Kalle Koskinen Niklas Nordgren, Valeri Krykov, Robert Carlsson.
Andra: Teemu Aalto, Aki-Petteri Berg Jonathan Hedström, Henrik Zetterberg, Magnus Nilsson.
Tredje: Sanny Lindström, Lars Jonsson Fredrik Modin, Yared Hagos, Kent Manderville.
Fjärde kedjan: Christian Söderström, Kristian Gahn, Per Hallin.
Extrabackar: Johan Svedberg, Mats Hansson.

Notera att...
... Tomas Kollar och Jimmie Ölvestad domaren visade felaktigt ut Marcus Nilson får spela i kväll trots sina matchstraff i slutet av den sjätte kvartsfinalen. Båda tilldömdes game misconduct, vilket inte medför någon avstängning.
... Timrå tränade lätt i går, där det mest var skoj och stim på isen. Några valde att köra lite lättare fys.
... den rödvita klacken verkar laddad och kommer att satsa på ett halsdukshav.
... Timrås bästa poängplockare i slutspelet, Henrik Zetterberg och Jonathan Hedström, laddade med att koppla bort hockeyn i går eftermiddag och körde skoter i stället.

Tips
31.

Mer läsning

Annons