Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedsläpp, Timrå—Djurgården

Annons
Timrå IK-Djurgårdens IF
E.ON Arena, 17.00
Kvartsfinal 2:7

Läget i lagen
Timrå: Alla med och tränade i går kring lunchtid, vilket inkluderar målvakten Miikka Kiprusoff. Samma lag som från start senast, frånsett att Kiprusoff vaktar kassen. Pär Styf blev inte avstängd efter sitt matchstraff i fredags. Tommi Rajamäki har slutat på grund av ryggproblem.
Djurgården: Förstecentern Marcus Nilson är avstängd efter attacken på Kalle Koskinen i den första kvartsfinalen, vilket tvingar laget till förändringar och poängkungen Nisse Ekman tappar sin parhäst. Klart är att norrmannen Patrick Thoresen spelar från start. Johnny Oduya blev inte avstängd efter sitt matchstraff i fredags. Espen Knutsen (nacke, huvud) är borta sedan tidigare.

Tränarsnack
Timrå: Vi är beredda på att möta ett revanschsuget Djurgården. Vi måste höja oss på flera områden jämfört med hur det såg ut i fredags. Det gäller att vi har full fokusering och koncentration på allt vi gör. Vi ska försöka utnyttja att vi har hemmaplan och var lite mer konstruktiva. Det var tufft, men inte fult senast, frånsett händelsen med Kalle Koskinen, säger Kenta Johansson.
Djurgården: José Theodore hade ingen lyckad dag mellan stolparna och det var väl egentligen ingen av våra spelare som kom upp till normal nivå. Men vi ska gnugga på och fortsätta att spela vårt spel. Jag vet att vi kan mycket bättre. Framför allt måste vi bli effektivare, säger Niklas Wikegård.

Så spelar TIK
Målvakt: Miikka Kiprusoff (Kimmo Kapanen).
Första femman: Teemu Aalto, Aki-Petteri Berg Jonathan Hedström, Henrik Zetterberg, Fredrik Modin.
Andra femman: Sanny Lindström, Lars Jonsson Niklas Nordgren, Yared Hagos, Per Hallin.
Tredje femman: Pär Styf, Kalle Koskinen Kent Manderville, Valeri Krykov, Robert Carlsson.
Fjärde kedjan: Magnus Nilsson, Kristian Gahn, Christian Söderström.
Avbytare: Mats Hansson, Johan Svedberg.

I skottsektorn
Kent Manderville. Tacklade så fort han fick chansen senast, oavsett läge. Lyfter de andra med sin rejäla spelstil, så länge han inte drar på sig onödiga utvisningar som vid två tillfällen i fredags.

Notera att...
... Valeri Krykov tekade bra mot Djurgården, då han 14 av 20 tekningar vilket ger 70 procent vunna bäst av alla i fredagens match. Däremot tappade finländaren ett par viktiga tekningar i den sista perioden. Zäta förlorade för ovanlighetens skull fler än han vann. Djurgårdens Christian Eklund vann alla sina, men han tekade å andra sidan bara tre gånger. Tekningar är en väldigt viktig i detalj, som kan avgöra matcher i ett SM-slutspel.
... det i båda lagen finns flera spelare som lirar med skador, mer eller mindre allvarliga. Det tillhör SM-slutspel.

Övriga kvartsfinaler
LinköpingSödertälje
FärjestadModo
FrölundaLuleå

Tipset
41

Mer läsning

Annons