Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nervös Forsberg hälsas välkommen

Philadelphia har väntat länge på att han skulle komma. Natten till torsdagen hälsas Peter Forsberg, 32, välkommen. Till ett nytt lag. En ny stad. Till en helt ny vardag.

Annons
 I den här staden och klubben är ju hockeyn verkligen ingrodd, säger Forsberg där han sitter i en träningströja med samma emblem som burits av några av ishockeyns mest färgstarka profiler.
Det är något dygn kvar till onsdagsnattens NHL-premiär mot New York Rangers, och Forsberg har precis klivit av isen i Philadelphia Flyers träningsanläggning. Utanför väntar autografjägarna, där inne väntar materialförvaltaren på att Forsbergs intervjustund snart ska vara över. Omklädningsrummet har börjat tömmas, kläderna ska tas till tvätten och skydden hängas upp.
Av spelarna är bara Forsberg är kvar. Forsberg, en mängd journalister och en känsla av förväntan.
 Lite nervös är jag faktiskt, säger Forsberg och ler.
 Och det kommer jag nog fortfarande att vara på onsdag.
Det är då som äventyret ska börja och hysterin fortsätta.

Hungrar efter titel
När övergången från Colorado till Philadelphia kom ut i medierna i början av augusti slog nyheten ner som en knytnäve i frukostbordet hos de Flyers-fans som sedan 1970-talet hungrat efter ytterligare en Stanley Cup-titel.
Med bara något dygn kvar till Flyersdebuten har hysterin inte blivit mindre. Var han än går är det någon som vill tala, vad han än säger är det någon som har ytterligare en fundering.
Att hockey i Denver inte var samma sak som hockey i klassiska Philadelphia, inte lika hänförande intensiv som längs den nordamerikanska östkusten, är något Forsberg fått lära sig.
 Det har varit ganska körigt nu ett tag, säger Forsberg samtidigt som han gör intervjuer och försöker att balansera sin tillvaro någorlunda för att kunna koncentrera sig på ishockeyn.
 På isen tror jag inte att allt det här påverkar mig, men det gäller att försöka att hålla det på rätt nivå. Att ta sig den tid man behöver för sig själv, att ladda i lugn och ro.
Det är nog så svårt.
Eric Desjardins, 36-årig veteranback som spelat i Flyers sedan 1994, vet att förväntningarna inför onsdagsnattens premiär är enorma.
 Framför allt intresset för Peter, säger han till TT.
 Flyers-fansen har ju sett honom spela ishockey i många år nu, på avstånd. De vet hur bra han är och att han tidigare draftades av klubben och egentligen kunde ha spelat här från början. Det kommer att bli speciellt för dem.
Precis som det blir speciellt för Desjardins.
 Att ha en sån spelare i sitt lag... Han är otrolig.
 Bara att se honom på träningarna får oss att förstå varför han är så bra. Han gör allting hundraprocentigt, är fokuserad och seriös. Det ska bli väldigt skönt att slippa spela  m o t  honom den här vintern.

Behöver inget tålamod
TT: Hur stort tålamod har Flyersfansen om det skulle gå dåligt till en början?
 De är ärliga och kunniga, säger Desjardins.
 Man ska också veta att Philadelphia är en arbetarstad. Om de ser att du jobbar och inte tar lätt på ishockeyn, då har de förståelse.
Sedan skrattar han.
 Men med Peter Forsberg är jag säker på att fansen inte kommer att behöva något tålamod.
Varför inte?
 Han är den störste spelaren vi har inom ishockeyn i dag. Han kommer att lyckas även i Philadelphia, redan från början.

Mer läsning

Annons