Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neumann spelar golfmajor runt hörnet från hemmet

/

För oss andra så avgörs årets första golfmajor på en bana som tycks vara utkastad som en liten grön oas mitt i den kaliforniska öknen.
För Lotta Neumann är det inget märkligt alls.
Nabisco spelas ju hemma i hennes trädgård – bokstavligen.

Annons
Det var förvisso en liten överdrift, men bara en liten.
Neumann bor bara ett par minuter från klubbhuset, tar golfbilen direkt från hemmet till banan och har träningsspelat på de tre 18-hålsbanorna så många gånger att hon inte ens vågar tänka efter hur många.
 Det här är verkligen hemma för mig. Jag spelar och tränar här så mycket jag bara kan och hinner, säger hon dagarna före Nabisco Championship, årets första majortävling.

Perfekt golfliv
Neumann har haft huset i Rancho Mirage utan för Palm Springs i åtta år, men först nu bor hon här permanent.
När även caddien Mark Scott bor fem minuter från banan så blir golflivet enkelt.
 Det är inte bara det att träningen är bättre, med bättre gräs och bra greener. Det finns ju så mycket mer att göra vid sidan om golfen här. Jag gillar att hålla på med hiking, åka skidor och besöka vingårdar. Det kan jag göra här. I Florida så var det mest att man kunde gå till stranden, och när man spelat en hel dag ute i solen så är inte det första man vill göra att lägga sig på en strand, säger hon.

Kan fokusera på detaljer
När årets första major nu avgörs så är det just på den bana Liselotte kan allra bäst.
Istället för att spela in sig på banan kan hon pyssla med detaljer.
 Det är inte så att vi måste kasta oss ut de här dagarna för att gå så många hål som möjligt. Då är det viktigare för oss att nöta småsaker. Jag har haft lite problem med svingen, är alldeles för flack och håller nu på att lära mig kompensera det.
Efter en väldigt lyckat fjolår har Neumann jobbat med sin tränare Henri Reis som även tränar Annika Sörenstam under vintern.
Säsongen har varit lite ojämn så här långt, med bra rundor och mindre bra om vartannat.

Tar golfbilen hem
 Mina bästa år var nog 1996-98, efter det kände jag att jag stannade av lite. De sista två åren med Henri så har jag fått inspiration igen, och med resultaten så har jag fått ett mycket bättre självförtroende. Men den här säsongen har varit lite ojämn. Jag har gjort 80-rundor och sedan följt upp med jättebra spel dagen efter. Problemet har varit att jag ibland inte riktigt vet vad det är som jag gör dåligt. Men nu hoppas jag att vi har hittat rätt, säger hon.
Liselotte Neumann lär inte heller ha några problem att hitta rätt vid dagarnas slut.
Hon tar ju bara sin golfbil och kör hem.

Mer läsning

Annons