Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Neumann utanför Solheim Cup-laget

Cecilia Ekelundhs segerchans blåste bort i tromben.
För rutinerade Lotta Neumann blev det inte något wild card som hon hoppats.
Ändå finns fyra svenska spelare med i årets Solheim Cup-lag.

Annons
Kapten Catrin Nilsmark presenterade på söndagen sitt lag till den prestigefyllda matchen mot USA som i år spelas 9-11 september i USA. Annika Sörenstam och Maria Hjorth tog en plats tack vare sin ranking medan Carin Koch och Sophie Gustafson fick två av Nilsmarks fem wild cards.
Svenska veteranen Lotta Neumann gick däremot lottlös.
"Det har varit ett väldigt väldigt svårt beslut. Det är några spelare i USA som har spelat bra. Vi har kollat på fem spelare extra mycket och Lotta Neumann var en av dem", säger Nilsmark i ett pressmeddelande.
Jakten på Solheim Cup-platser för de svenska damgolfarna i finska Tali överskuggades dock av svåra stormar. Tromben som drog in över Europatourtävlingen skapade panik och sju personer skadades och fick föras till sjukhus.
Tältet slets loss från sina fästen och reklamskyltar flög omkring i vinden.
Mitt i kaoset fanns svenska amatörspelaren Caroline Westrup.
 Det här är otroligt. Jag trodde inte att sådant kunde hända i Norden. Jag har sett en (tromb) i USA, men här i Finland ...
Westrup och de övriga spelarna fördes snabbt till hotellet efter stormbyn.
 Plötsligt sprang det människor hitåt (mot klubbhuset) och de grät och var chockade. Jag visste inte vad som hade hänt och jag var verkligen rädd, berättar Westrup.
Stormen gjorde att söndagens avslutningsrond ställdes in och lördagens resultat gällde som slutresultat. Det gav Westrup en delad andraplats med bland annat Cecilia Ekelundh, som var ytterst nära att få en av direktplatserna till Solheim Cup-laget. För en plats i Solheim Cup hade det dock krävts seger för Ekelundh.
Den danska överraskningen Lisa Holm Sörensen stod i stället som vinnare i tävlingen.

Mer läsning

Annons