Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Andersson avgjorde för Frölunda

Djurgården pressade Frölunda till förlängning. Men 12.33 in i fjärde perioden avgjorde Niklas Andersson. Frölunda leder SM-semifinalen med 2—0 i matcher.

Annons
 Det kändes som ett rättvist resultat. Djurgården är alltid kul att möta och naturligtvis är det extra roligt när vi nu vinner, sade Frölundas tränare Stephan Lundh till Canal plus efter matchen.
Tempot hade stegrats väsentligt från den första semifinalen i Globen i lördags. Nu i Frölundaborg var det betydligt snabbare spel och intensiteten var betydligt högre. Trycket i närkamperna var också bättre.
Djurgården inledde den första perioden bra, men många onödiga utvisningar gjorde att Frölunda efter drygt halva inledningsperioden fick grepp om spelet och skapade mängder med chanser framför Jose Theodore i Djurgårdens mål, men han stoppade allt.
Han tvingades dock plocka ut en puck ur målet när Jonas Johnsson styrde in ett skott från Tom Koivisto. Då spelade Frölunda med en man mer på isen. Frölunda kunde faktiskt haft en ledning med ett par mål efter den första perioden, men det ville sig inte.
Det var dock inte bara Theodore som spelade bra. Kollegan Henrik Lundqvist i Frölundas mål storspelade även han. De två var orsaken till att mittperioden slutade mållös. Chanser saknades verkligen inte.
I den sista perioden satte Djurgården upp ett rasande tempo i jakten på en kvittering. Den kom också med knappt fem minuter kvar att spela.
Ett par olyckliga utvisningar för Frölunda gjorde att Djurgården fick spela fem mot tre i en minut och 43 sekunder. Samuel Påhlsson satt redan i utvisningsbåset när Martin Plüss visades ut för hög klubba.
Precis när Påhlsson kom tillbaka in på isen pricksköt Dan Boyle in kvitteringen bakom Henrik Lundqvist.
Niklas Andersson avgjorde efter 12.33 i den första förlängningsperioden när han stötte in en passning från Tomi Kallio till 21.

Mer läsning

Annons