Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilson het efter vinter i kylan

Efter en säsong i frysboxen har Marcus Nilson tinat upp lagom till slutspurten i VM. Två mål mot Tjeckien senast av en spelare som hamnade ute i kylan hos Mike Keenan. – Det har varit en jävligt jobbig säsong, så det var kul att få komma hit och spela, säger han.

Annons
Säsongen kan sluta med en framgång för Calgaryforwarden. Nu väntar kvartsfinal på onsdag för ett Tre Kronor som har blivit bättre och bättre under ishockey-VM.
Detsamma gäller för Marcus Nilson.
Han är den senaste i raden av svenskar som blivit utfryst av hårdföre tränaren Mike Keenan.
Han var rostig när han kom till VM efter att bara ha spelat sammanlagt 49 matcher i grundserie och slutspel med Calgary. På de matcherna snittade han mindre än tio minuter i speltid per match. Värst var det under en period på sex veckor i mitten av säsongen. Då fick han bara spela en enda match.
Det var väl hyfsat uppgivet då, men vad ska man göra? Det är segt. Man dyker upp och kör träningarna och så åker man hem, säger han.
\"Personligt\"
TT: Vad fick du för förklaring av Keenan?
Vi har inte snackat. Det finns väl ingen anledning om man sitter på läktaren i 20 matcher i rad. Det var rätt tydligt att det var personligt.
Han har ett år kvar på kontraktet med Calgary, men ser helst att det blir ett klubbyte under sommaren.
Man behöver inte vara kärnfysiker för att lista ut att det skulle behövas ett ombyte. Men det är bara att vänta och se vad som händer. Jag är inte den första killen som blivit behandlad så av honom. På så sätt är det ju skönt att veta att man inte är något undantag. Det är samma sak för vissa spelare varenda säsong.
Jag har ju haft honom förut också och då har det varit andra svenskar som har varit i samma situation. Det var så för Andreas Lilja och Mikael Samuelsson, men de kom tillbaka och sedan har det gått bra för dem. De fick ett miljöombyte till Detroit och det blev hur bra som helst, säger han.
Familjen trösten
Det är med uppgivenhet som han berättar om säsongen. Men han skiner upp när han berättar om den stora trösten. Familjen med lille Erik, snart ett år, som gjorde livet lättare.
Ja, annars hade det varit tufft utanför hockeyn också, men nu har det varit hur kul som helst. När man har kommit hem från träning och matcher så har man inte behövt tänka på hockeyn, säger han.
VM har blivit en revansch.
Fyra poäng på sex matcher, tre mål och en assist, är bara en poäng mindre än vad han gjorde på hela säsongen i Calgary.
Och nu skruvas jakten på medaljer upp.

Mer läsning

Annons