Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nisses sjätta raka

Att ståta med sex raka triumfer hör inte till vanligheterna inom travsporten. Har man dessutom det föga glamorösa namnet Ågårds Nisse så handlar det om en riktigt sällsynt individ. Men det struntade Robert Berghs sexårige valack blankt i när han triumferade i den första Dagens Dubbel-avdelningen under gårdagens Bergsåkerstävlingar.

Annons
Från sitt innerspår tog Nisse lite överraskande hand om kommandot vilket Robban Bergh förklarade så här.
Jag ville inte lägga mig utvändigt när han hade haft ett tävlingsuppehåll. Så det blev en chansning då jag dels rev av honom skorna och dels satsade för fullt från början. Men det höll hela vägen och nu kanske vi provar V75 på Gävle den 26 november, avslutade tränaren och kusken Robert Bergh.
I V5-finalen tillika DD-2 blev det en rejäl smällkaramell då 28-oddsaren Queen South profiterade på en allt för överambitiöst farthållning framme i täten. Umeåmärren rattades av hemmakusken Ulf Eriksson vilken hade stor galaföreställning denna afton. Förutom skrällsegern V5-dubblade Uffe med Fado och  segerdefilerade ytterligare en gång efter streckspelet med Idenors Nero.

Faksen till vintervila
I kallblodens högsta klass blev det rena elitkampstempot inledningsvis när favoritduon Spiker och Karlängs Elden duellerade mest hela vägen. Den förstnämnde var mycket tapper då han trots sin 19-öppning stod hem hela vägen. Efteråt meddelade Spikers tränare Jan-Olov Persson att ögonstenen Järvsöfaks nu har fått vintersemester och siktet är inställt på en comeback i februari-mars.
I en tvååringsuppgörelse med 40 000 till segraren drog Gävleskimmeln Tap Dance det längsta strået. Och trots att bara tre ekipage var felfria i loppet så vankades det ett nytt prydligt banrekord. Med kilometertiden 1.16,8 kapades den gamla bästanoteringen med närmare sekunden vilket är riktigt bra med tanke på den hårda banan och minusgrader i luften.
Micke Hallberg

Mer läsning

Annons