Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrfjärns IF äldre och bättre

Division VI-laget Norrfjärns IF har hittills varit årets stora överraskningslag i Nordanstigsfotbollen.
Laget har kallats ett korp- eller gubblag men har gått mot en ny vår.

Annons
Inte mindre än nio av spelarna är över 37 år. Äldst är Ingvar Andersson, 44, för 20-talet år sedan en mycket vass forward i Strömsbruks IF och IFK Gnarp. Prästbetyget ljuger, backen och mittfältaren Ingvar är ännu snabb, konditionsstark och vinner luftdueller mot 20 år yngre spelare.
Patrik Stenborg, 39, skulle vara en förstärkning för vilket division IV-lag som helst, säger landslagsnaprapaten Johan Allgulander då han på publikplats på NIF-vallen ser avige men ännu mycket snabbe och svårstoppade Stenborg göra två mål i seriepremiären mot Strömsbruk som slutar 4 - 1.
Mats Melin, 37, spelande ledare, vet varför säsongen börjat så bra:
Vi har Per-Erik Berglin, 38, som nygammal spelande tränare och Lasse Ahlbom som ny lagledare. Det har blivit en bättre organisation, mera seriöst. Fler tränar. Ändå är det viktigaste att vi ska ha roligt.
Ambitionen är att vara ett mittenlag och att slå Gnarp i derbymatcherna. Den första spelas 19 juni.
Per-Erik Berglin och lillebrodern Lars-Ove, 37, är grabbar med blick för spelet. Det har även "ynglingen" och mittbacken Fredrik Sundin som likt Stenborg säkert skulle välkomnas i många division IV-lag.
Och låt oss inte glömma målvakten Morgan Jonsson, 40, som med ett förflutet i IFK Sundsvalls juniorlag ännu är nästan elitman för att spela i division VI.

Mer läsning

Annons