Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrköping och Väsby blickar mot kvalplats

Annons
IFK Norrköping och Väsby tog tre viktiga poäng på måndagen och har åter häng på en kvalplats till allsvenskan. Efter 21 hemma mot Falkenberg för IFK och 32 för Väsby mot Västerås har lagen tre poäng upp till Öster på tredje plats i superettan.
Men det började riktigt illa för IFK Norrköping, som spelade dåligt i första halvlek. Laget blev stillastående men bortalaget lyckades ändå inte skapa speciellt mycket. Att Falkenberg ändå tog ledningen berodde på en missbedömd utrusning av hemmamålvakten Andreas Lindberg som Stefan Rodevåg utnyttjade. Kvitteringen kom innan paus genom Dago Funes och när Norrköping i andra halvlek flyttade upp Stefan Thordarson i anfallet blev det mer tyngd och styrka framåt. Det var också islänningen som blev matchhjälte med sitt 21-mål i 58:e minuten. FFF-målskytten Rodevåg hade sedan ett läge till kvittering i slutminuterna men sköt utanför efter en fast situation.
Erik Sundin blev tvåmålsskytt när Väsby hemma slog Västerås med 32. Sundin gjorde 10 och 20 första kvarten innan bortalaget kvitterade innan paus. Mahmon Hejazi avgjorde för hemmalaget minuterna efter pausvilan.
Västerås ligger fortfarande näst sist med 10 poäng, 5 poäng efter Boden som ligger ovanför kvalstrecket.

Mer läsning

Annons