Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlands största handbollscup

I helgen spelar 180 lag Sundsvall Cup i handboll.
Och intresset är enormt — närmare hundra lag har fått nobben.

Annons
Sundsvall Cup var när den startades för 17 år sedan som vilken cup som helst, men är sedan sex år tillbaka den största handbollscupen norr om Stockholm. Att Sundsvall Cup har blivit större märks då man nu får tacka nej till närmare hundra lag. Det var fullbokat redan efter två veckor.
Vi har ett bra rykte trots att vi får tacka nej till många lag. Många blir jättesura när de inte får komma hit men det är inget som går att göra något åt. Vi kan inte bli större än så här, berättar Peter Larsson som sitter i tävlingsledningen.
Djurgården ville komma med alla sina lag men de skulle ha fyllt upp halva cupen, fyller damlagets tränare Peter Tjernström i.
När ett lokalt lag är riktigt bra är det bättre kvalitet på de lagen som kommer till Sundsvall Cup. Återväxten på ungdomssidan är riktigt bra nu. Ungdomslagen vinner i DM och även i SM. Efter hårt jobb har det blivit fler Sundsvalls lag på ungdomssidan.
Den här cupen är jätteviktig för framtiden och för att visa att handbollen finns i Sundsvall, säger cupansvarige Anders Nordholm.
Nästan allt arbete med Sundsvall Cup är ideellt. Det är bara domarna som får betalt.
Alla hjälper till. Både föräldrar och barn ställer upp. Ungefär 70 personer jobbar nästan fem timmar varje dag i sekriteriaten, konstaterar Peter Tjernström.
Två lag hålls som favoriter i årets upplaga av Sundsvall Cup.
Pojkar B och flickor C vann Sundsvall Cup förra året och är favoriter även i år, säger Anders Nordholm.
Katarina Olsson

Mer läsning

Annons